05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.04.2023 12:42 | Son Güncelleme: 05.04.2023 13:48

Elon Musk premium özellik olan Twitter Blue'yu satmakta zorlanıyor

Elon Musk 2006 yılından beri tamamen ücretsiz bir platform olan Twitter'ı satın almasının ardından birçok radikal karara imza attı. Bunlardan biri de premium bir özellik olan Twitter Blue. Fakat araştırmalar Musk'ın bu yeni stratejisinin başarısız olduğunu gösteriyor
Elon Musk premium özellik olan Twitter Blue'yu satmakta zorlanıyor

Yayınlanan yeni bir rapora göre Twitter Inc. yeni abonelik ürünü olan Twitter Blue'yu kullanıcılara satmakta zorlanıyor. İnternet trafiğini analiz eden SimiliarWeb'in tahminlerine göre, mart ayında internette Twitter Blue satış sayfasını ziyaret eden 2,6 milyon kişiden sadece 116 bin kişi verilen yeni hizmeti aldı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk, bu aydan itibaren sadece Twitter Blue abonelerinin, daha önce kamuya mal olmuş kişiler için ayrılmış olan doğrulama onay işaretlerini almaya hak kazanacağını açıkladı. Kurallardaki değişikliğin aboneliklerde bir artışa neden olması bekleniyordu. Geçen günlerde Musk, bazı doğrulanmış kullanıcılara ödeme yapıp yapmamaya karar vermeleri için daha fazla zaman tanımaya karar verdi.

The Information'a göre, Twitter Blue'nun  2023 Şubat ayında 300 binden az abonesi vardı. SimilarWeb tarafından tahmin edilen 116 bin kullanıcının katılması bile, aylık kullanıcıların yüzde 1'inden daha azı şu anda Twitter Blue'ya abone olmuş durumda.

Musk, Twitter'ı aylık olarak 500 milyondan fazla kişinin kullandığını söyledi. CEO geçen ay attığı bir tweet'te Twitter'ın reklam gelirlerinin ekim ve mart ayları arasında yüzde 50 oranında azaldığını söyledi. Reklamverenleri geri kazanma girişimlerine rağmen, çoğu geri dönmedi. Aylık 8 dolara mal olan abonelik hizmeti Twitter Blue, henüz kaybedilen geliri telafi edecek kadar büyümedi.