27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2022 10:46 | Son Güncelleme: 10.07.2022 10:56

Elon Musk, Twitter anlaşmasıyla ilgili sessizliğe büründü: Serveti 65 milyar dolar düştü

Twitter'ı satın almayı planladığını duyurduğu günden bu yana serveti 65 milyar dolar azalan Elon Musk, cuma günü feshettiğini açıkladığı anlaşmayla ilgili konuşmaktan kaçınıyor
Elon Musk, Twitter anlaşmasıyla ilgili sessizliğe büründü: Serveti 65 milyar dolar düştü

Allen & Company Sun Valley Konferansı’nda bulunan Elon Musk, kamp sırasında kendisine feshettiği Twitter anlaşmasıyla ilgili sorulan sorulara cevap vermeyi reddetti. Konferansa katılan bir kişinin Reuters'a söylediklerine göre Musk, çöken Twitter anlaşmasını tartışmaktan kaçındı, yalnızca sosyal medya platformundaki sahte hesap sorunlarıyla ilgili iddialarını tekrarladı.

Twitter CEO'su da davetli

Tesla ve SpaceX'in CEO'su, 44 milyar dolarlık Twitter satın alma anlaşmasını sonlandırdığını açıkladıktan yaklaşık 24 saat sonra medya ve teknoloji yöneticilerinin yıllık olarak Idaho'da bir araya geldiği Sun Valley Konferansı'na katıldı. Bu yıl, 6-10 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleşen, beş günlük, yalnızca davetlilerin katılabildiği konferans, bin 500 kişilik küçük bir kasabada Idaho'nun Sawtooth Ulusal Ormanı'nın kenarında düzenleniyor. 

Üst düzey yöneticilerin katıldığı bu kampta davetli olarak Twitter CEO’Su Parag Agrawal ve Finans Direktörü Ned Segal’de bulunuyor. Musk'ın etkinlikte Agrawal veya Segal ile görüşüp görüşmediği bilinmiyor. 

Twitter planını açıkladığından beri serveti düşüyor

Anlaşmayla ilgili tartışmalar sürerken, Twitter’ı satın almak istediğini açıklamasından bu yana Musk’ın serveti 65 milyar dolar düştü. Twitter'ı satın alma planını açıkladığı 25 Nisan'da hisse başına 998,02 dolar olan Tesla hisseleri, yüzde 24'ten fazla düşerek dün 752,29 dolardan kapandı. 

Borsa geçtiğimiz aylarda önemli dalgalanmalarla karşı karşıya kalırken Tesla'nın kayıpları ortalamanın üzerinde. Aynı dönemde  S&P 500 yüzde 9,2 ve Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 7,9 düştü. Bloomberg'e göre Musk'ın net serveti geçen yılın Kasım ayında 340 milyar doların üzerinde zirve yaptı ve geçen ay yüzde 42’lik düşüşle 197,1 milyar dolara geriledi. 

(Kaynak: DailyMail, Insider)