01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2022 19:36 | Son Güncelleme: 05.11.2022 19:44

Elon Musk: Twitter, dünyanın en değerli şirketi olabilir

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk yaptığı işten çıkarmalarla gündemde ama Twitter'ın dünyanın en değerli şirketi olabileceğini söyledi. Tesla ve SpaceX'in CEO'luğu ile birlikte Twitter'ı da yönetmeye başlatan Musk, haftada 120 saat çalışmaya başladığını da anlattı
Twitter/baronfunds
Twitter/baronfunds

New York’ta yapılan Baron Investment Konferansı’na katılan Elon Musk, gelecekte Twitter’ın dünyanın en değerli şirketi olabileceğini söyledi. Baron Capital CEO'su Ron Baron ile yaptığı soru-cevapta milyarder, sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın aldığında fazla ödeme yaptığı iddiasını kabul etti. 

36 milyar dolarlık varlığa sahip 40 yıllık bir şirket olan Baron, 2019'dan bu yana New York Metropolitan Opera House'da düzenlediği ilk konferansta yaklaşık 5 bin konuğu ağırlıyor. Baron'dan BAMCO Inc., Musk'ın Mayıs ayında açıkladığı 7,1 milyar dolarlık finansman taahhütlerinin bir parçası olarak Twitter'ı satın alma anlaşması için 100 milyon dolar taahhüt etti.

Musk, Tesla'nın 19 Ekim'de üçüncü çeyrek kazançları açıklandığı sırada, elektrikli otomobil üreticisinin Apple Inc.'in mevcut piyasa değerini aşma potansiyeli olduğunu ve hatta iPhone üreticisi ve Saudi Aramco'nun toplamından daha değerli olduğunu olacağını. Bu kez de Twitter’ın yeni sahibi, aynı tahmini sosyal medya platformu için yaptı. 

"Aktivistler reklamverenlere baskı yapıyor"

Konferansta Musk, aktivist grupların reklamverenlere harcamalarını durdurmaları için baskı yapması nedeniyle Twitter'ın gelirinde büyük bir düşüş olduğunu söyledi. Musk, mavi tik için ayda 8 dolar alma kararıyla Twitter'ın gelirini artırmaya çalışıyor. Tesla CEO’su, Baron'a platformdaki botların çözümünün, mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcıyı doğrulama için ödeme yapmaya ikna etmek olduğunu belirtti.

"Haftada 120 saat çalışıyorum"

Tesla ve SpaceX'in yönetimini içeren Musk'ın iş yüküne başka bir şirketin eklenmesi, milyarderin çalışma programına zarar verdi. Musk haftalık çalışma süresini 70-80 saatten 120 saate çıkardığını söyledi. Dünyanın en zengin insanı, “Uyuyorum, çalışıyorum, uyuyorum” dedi. Musk konferansın sonunda seyircilere dönerek “Lütfen, herkes Twitter kullansın” diye çağrıda bulundu.