18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 30.08.2022 10:03 | Son Güncelleme: 30.08.2022 10:10

Elon Musk, Twitter’ın eski güvenlik şefini mahkemeye çağırdı

Elon Musk'ın avukatları, Twitter'daki bot hesap karmaşası ve güvenlik açıklarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan eski güvenlik şefi Peiter Zatko'ya mahkeme celbi gönderdi
Elon Musk, Twitter’ın eski güvenlik şefini mahkemeye çağırdı

Elon Musk’ın avukatları, Twitter’ın güvenlik açıklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan eski güvenlik şefi Peiter Zatko’ya mahkeme celbi gönderdi. Pazartesi günü Delaware Chancery Court'a sunulan mahkeme celbi, Zatko'dan Twitter'ın operasyonları ve Twitter'daki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler de dahil olmak üzere çeşitli belgeleri teslim etmesi isteniyor. 

Zatko, geçen ay federal hükümete, platformun yanıltıcı eylemleri, güvenlik ihlalleri ve bot sayısını kasten eksik sayması da dahil olmak üzere birçok iddiayla Twitter hakkında şikayette bulundu.  Twitter, bot hesaplarının, para kazanılabilir günlük aktif kullanıcılarının (mDAU'lar) yalnızca yüzde 5'ini oluşturduğunu iddia etti. Ancak Zatko'nun şikayeti, Twitter'ın "Spamları mDAU olarak saymaktan kaçındığını" ve gerçekte kaç tane spam olduğu konusunda "Kasıtlı bir cehalet" bulunduğunu iddia ediyor. Buna göre bot hesap sayısı şirketin öne sürdüğünün aksine milyonlarca olabilir. 

Bu iddialar Musk’ın anlaşmadan çekilmek için kullandığı “Bot hesaplar söylenenden çok daha fazla” argümanını da destekliyor. Mahkeme celbini sunan avukatlar daha önceki belgelerde de Zatko’ya atıfta bulunarak kendi iddialarını desteklemek için onu kullanacaklarını belirtti. 

İddiaları yalanladı

Twitter bu mahkeme celbi üzerine yorum yapmayı reddetti. Şirket Zatko’nun iddialarınında gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. Sözcü Rebecca Hahn, Washington Post'a yaptığı açıklamada, Zatko’nun şikayetlerinin yanlışlarla dolu olduğunu ve eski güvenlik şefinin fırsatçı bir şekilde hissedarlara zarar vermeye çalıştığını söylemişti. 

"Musk'la alakası yok"

Zatko ise şikayetinde, Twitter'ın mDAU metriğini tam olarak Musk'ın sorduğu sorulara dürüstçe cevap vermek zorunda kalmamak için yarattığını eklemişti. Ancak buna rağmen eski güvenlik şefi CNN’e yaptığı açıklamada şikayet başvurusunun Musk’ın satın alması ve aralarındaki anlaşmazlıkla hiçbir alakası olmadığını da söylemişti. 

New York Times'a göre, Musk, Zatko'nun iddialarından herhangi birini şirkete karşı açtığı mevcut davaya dahil etmek için mahkemeden izin almak zorunda kalacak, ancak mahkemenin bunu kabul edip etmeyeceği belli değil. Twitter'ın Musk'a açtığı davanın duruşmaları 17 Ekim'de başlayacak.