28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 24.08.2022 11:00 | Son Güncelleme: 24.08.2022 11:15

Elon Musk'tan Jack Dorsey hamlesi

Elon Musk iptal edilen 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının finansmanlarına mahkeme celbi gönderen Twitter'a karşılık verdi. Amerikalı milyarder sosyal medya platformunun kurucusu Jack Dorsey'i mahkemeye çağırdı
Elon Musk'tan Jack Dorsey hamlesi

44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını iptal ettiği için Elon Musk'a karşı hukuk savaşı başlatan Twitter ağustos başında söz konusu satışa finansman sağlamayı kabul eden herkese mahkeme celbi gönderdi. Musk'ın karşı hamlesi ile ay sonunu buldu. Amerikalı milyarder sosyal medya platformunun kurucusu Jack Dorsey'e elindeki belgeleri paylaşması için mahkeme emri gönderdi.

Hafta başında kamuoyuna açılan kayıtlara göre Dorsey'den nisan ayında yapılan satın alma anlaşmasının yanı sıra, sahte ve spam hesaplarla veya Twitter'ın aktif kullanıcı sayısının nasıl hesapladığıyla ilgili her türlü iletişim ve belgenin Musk'a verilmesini talep eden mahkeme emri bulunuyor. Mahkeme emri, bahsi geçen konularda Ocak 2019'dan günümüze kadar olan bilgi ve belgeleri kapsıyor.

Musk'ın avukatları haftalardır Twitter'la iş yapan ve satın almayla bağlantılı kişilerden belge ve delil talep eden mahkeme emri gönderiyor. Twitter'ın kurucusu Dorsey geçtiğimiz yıl kasım ayında şirket yöneticisi olarak görevini bırakmış ve Musk'ın satın alma girişimine desteğini dile getirmişti.

Dava öncesi anlaşma olur mu?

Twitter ile Elon Musk  arasındaki dava ekim ayında ABD’nin Delaware eyaletinde görülecek. Duruşma öncesi taraflar karşılıklı olarak anlaşırsa dava düşebilir. Twitter, Musk’ın anlaşmada belirttiği gibi Hisse başına 54,20 dolar karşılığında satın almayı tamamlamasını umuyor.