26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2022 18:48 | Son Güncelleme: 28.05.2022 22:12

Elon Musk’tan anket: Milyarderlere mi daha az güveniyorsunuz yoksa politikacılara mı?

Elon Musk daha önce de atıştığı kongre üyesi Ocasio-Cortez’in Tesla’sından vazgeçeceğini açıklamasından sonra Twitter takipçilerine "milyardelere mi yoksa politikacılara mı daha az güveniyorsunuz?" diye sordu
Elon Musk’tan anket: Milyarderlere mi daha az güveniyorsunuz yoksa politikacılara mı?

Elon Musk Twitter takipçilerine “Hangisine daha az güveniyorsunuz?” diye sorduğu bir anket yaptı. Ankette yalnızca iki seçenek vardı; Milyarderler ve politikacılar. 3 milyon 399 bin 953 oy kullanılan ankette politikacılar yüzde 75,7 oy alarak daha az güvenilir çıktı. Musk daha önce gerginlik yaşadığı ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’i de aynı anketi yapmaya davet ederek aralarındaki düşmanlığı alevlendirdi. 

Elektrikli araç tartışması

Ocasio-Cortez henüz Space X’in kurucusuna cevap vermedi. Ancak Musk yeni bir tweet atarak “Bir dahaki sefere bir politikacı ‘milyarder’i hakaret olarak kullanırsa lütfen onlara cam evlerdeki insanlar olduğunu hatırlatın” yazdı. Musk’ın bu paylaşımları 32 yaşındaki Ocasia-Cortez’in, ünlü milyarderin şiddetle karşı çıktığı sendikalı işçiler tarafından yapılan elektrikli araç için Tesla’sından vazgeçme planlarını açıklamasından iki gün sonra geldi. 

Ocasia-Cortez daha önce Bloomberg’e, Tesla Model 3’ünü Covid-19’un başladığı sıralarda, 2020’de satın aldığını söyledi. Ocasia-Cortez Washington’a giderken yolculuğunu bir veya bir buçuk şarjla tamamlanmasına imkan tanıyan tek verimli otomobil markası olduğu için Tesla’yı seçtiğini söylemişti.

"Bana asılmayı bırak"

Ancak Ocasia-Cortez 29 Nisan’da attığı tweet’te, “Ego sorunu olan bir milyarderin devasa bir iletişim platformunu tek taraflı olarak kontrol etmesi ve Tucker Carlson veya Peter Thiel'in onu yemeğe götürüp özel hissetmesini sağlaması nedeniyle platformu çarpıttığı için ne kadar nefret suçu patlaması konusunda strese girmekten bıktım” demişti. 

Bu paylaşımı üzerine alınan Musk, “Bana asılmayı bırak, gerçekten utanıyorum” diye cevap vermişti. Musk’a “Zuckerberg hakkında konuşuyordum ama tamam” diye cevap veren Ocasia-Cortez ise bu konuşmanın ekran görüntüsünü “dediğim gibi ego problemleri” diyerek yeniden paylaştı.