26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.05.2022 11:49 | Son Güncelleme: 24.05.2022 12:01

SpaceX taciz iddialarına karşı Elon Musk'ı savundu

SpaceX’in başkanı ve COO’su Gwynne Shotwell çalışanlara yolladığı e-postada, Elon Musk hakkındaki taciz iddialarına inanmadığını söyledi. Musk ile 20 yıldır çalıştığına dikkat çeken Shotwell, onu tanıyan herkesin bunu yapmayacağını bildiğini belirtti. NYT tüm çalışanlara gönderilen e-postaya ulaştı
SpaceX taciz iddialarına karşı Elon Musk'ı savundu

Ryan Mac / The New York Times

The New York Times, SpaceX çalışanlarına gönderilen bir e-postaya ulaştı. E-postayı yazan üst düzey yönetici, şirketlerinin kurucusu ve CEO’su Elon Musk’a yönelik cinsel taciz suçlamalarına inanmadığını belirtti.

SpaceX'in başkanı ve COO'su Gwynne Shotwell cuma günü gönderdiği e-postada Musk ile 20 yıldır yakından çalıştığını, bu iddialara benzer hiçbir şey görmediğini ve duymadığını söyledi. Shotwell "Elon'u benim kadar tanıyan herkes, onun bu iddia edilen uygunsuz davranışı asla yapmayacağını veya onaylamayacağını bilir" diye yazdı.

Business Insider’ın iddiaları

Shotwell geçen hafta Business Insider’ın yayınladığı habere değiniyordu. Musk'ın 2016'da Londra'ya yaptığı uçuş sırasında bir uçuş görevlisinden cinsel masaj talep ettiği iddia ediliyor. Rapora göre Musk görevlinin önünde soyundu ve ona bir at teklif etti. Bu iddialar The New York Times tarafından bağımsız olarak doğrulanmadı. Business Insider'a göre kimliği belirsiz kadın 2018'de avukat tuttu ve SpaceX'in insan kaynakları departmanına şikayette bulundu. SpaceX, kadının şirketi dava etmeyeceğine dair taahhütü karşılığında ona 250 bin dolar ödedi. Musk geçen hafta Twitter'da suçlamaların "tamamen gerçek dışı" olduğunu söyledi. Bir SpaceX sözcüsü daha önce CNBC’in yayınladığı Shotwell'in e-postasına dair yorum talebine yanıt vermedi. Notu gören iki kişi bunu The New York Times ile paylaştı.

Shotwell'in çalışanlara gönderdiği e-posta:

“SpaceX ekibi-
“Şirketimize ve CEO'muza ciddi ithamlarda bulunan hikayeye doğrudan değinmek istiyorum. Açık konuşayım: SpaceX hiçbir tür tacize müsamaha göstermez. SIFIR toleranstan bahsediyorum. SpaceX'teki herkesin saygı görmeyi hak ettiğine kesinlikle inanıyoruz. Kiminle ilgili olduğuna bakmadan her taciz suçlamasını çok ciddiye alıyoruz.
İK dikkatlerine sunulan tüm iddiaları kapsamlı bir şekilde araştırır ve uygun disiplin cezasını uygular. Bu politika veya iş yerimiz hakkında herhangi bir sorunuz/endişeniz varsa lütfen bana, yöneticinize ya da İK temsilcinize ulaşın.
“Bu konuyu yönetmenin zor olduğunu kabul etmek gerek. Sorularınızın olması ve kesin bir cevap istemeniz doğal. Gizlilik nedeniyle, istihdam konularını içeren herhangi bir yasal konu hakkında asla yorum yapmayacağım. Ancak paylaşabileceğim şey, Elon'un Twitter üzerinden iddiaların tamamen gerçek dışı olduğuna dair bir açıklama yaptığı. Şahsen, iddiaların yanlış olduğuna inanıyorum. Bu Elon için çalıştığım için değil. 20 yıldır onunla yakından çalıştığım ve bu iddialara benzer hiçbir şey görmediğim, duymadığım için. Elon'u benim gibi tanıyan herkes, onun bu sözde uygunsuz davranışı asla yapmayacağını veya onaylamayacağını bilir.
“Sizin sayenizde SpaceX'in çalışmak için olağanüstü bir yer olduğuna inanıyorum. Tüm çalışanların ellerinden gelenin en iyisini yapabileceği bir yer olmasını sağlamaya hala kararlıyım.”

© 2022 The New York Times Company