24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.09.2022 11:00 | Son Güncelleme: 11.09.2022 11:10

Elon Musk'tan Twitter'a üçüncü fesih mektubu

Eski Disney CEO'su Iger'ın, 2016 yılında Twitter'ı satın almayı düşünürken bot hesap sayısı nedeniyle vazgeçtiklerini açıklamasının ardından Musk'ın avukatları şirkete bir fesih mektubu daha gönderdi
Elon Musk'tan Twitter'a üçüncü fesih mektubu

Elon Musk’ın avukatları, Twitter’la ilgili muhbirlik yapan birine kıdem tazminatı verilmesinin satın alma anlaşmasını ihlal ettiğini öne sürerek şirkete yeni bir mektup daha gönderdi. Mektuba göre Twitter ile ilgili çarpıcı güvenlik ihlali iddialarında bulunan eski güvenlik şefi Peiter Zatko’yla Haziran ayında 7,75 milyon dolarlık bir anlaşma yapıldığı belirtildi. 

Bu anlaşma yapılırken Twitter, Musk ile iletişim kurmadığı veya onun rızasını almadığı için anlaşma şartlarının ihlal edildiği kaydedildi. Avukat Mike Ringer mektupta, "Şüpheye mahal vermemek adına, bu esaslar, 8 Temmuz Fesih Bildirimi ve 29 Ağustos Fesih Bildiriminde belirtilen fesih esaslarının yerine değil, bunlara ektir" dedi.

Musk'ın avukatları, 29 Ağustos'ta Twitter'a ayrı bir fesih bildirimi göndererek, Zatko'nun iddialarının doğru olması halinde, şirket için maddi sonuçları olacağını söyledi. Twitter konuyla ilgili açıklama yapmadı. Mektup’ta Tesla’nın CEO’sunun avukatları Zatko’yu sebep olarak gösterse de yeni feshi hamlesi Eski Disney CEO’su Bob Iger’ın platformla ilgili açıklamalarından sonra gerçekleşti. 

Iger, 2016 yılında platformu satın almak için yapılan görüşmeler sonucunda kullanıcıların önemli bir bölümünün bot olduğuna inanıldığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Los Angeles’ta Vox tarafından düzenlenen bir konferansa katılan Iger, “Twitter kullanıcılarını o dönem dikkatle incelediğimizde önemli bir kısmının gerçek olmadığını düşündük” dedi. 

"Bu koşulları yönetmeye hazır değildim"

Disney'den ayrılmasından altı yıl sonra, Iger satın almanın neden hiç gerçekleşmediği hakkında ayrıntılar paylaştı.  O yıllarda Disney, Twitter’ı küresel bir dağıtım platformu olarak görüyordu. Twitter’ın da satışı düşündüğünü duyan şirket platformla ilgileniyordu. 

Iger gerçekleşmeyen anlaşmayı şöyle anlattı: Tüm konsepti Disney yönetim kuruluna anlattıktan sonra ve Twitter’la neredeyse müzakereler bitmek üzereyken bir hafta sonu düşündüm. “Ben bunlara bakmam gerektiği kadar dikkatli bakmıyorum” dedim. Evet, dağıtım açısından harika bir çözüm. Ancak o kadar çok başka zorluk ve karmaşa gelecekti ki büyük bir küresel markanın yöneticisi olarak daha önce karşılaştığımız hiçbir şeye benzemeyen koşulları yönetmeye hazır değildim.

Iger daha sonra Musk'ın platformla ilgili iddialarını doğrular nitelikte konuşarak Disney'in Twitter'daki kullanıcılar arasında tutarsızlıklar bulduğunu söyledi. Kullanıcıların önemli bir kısmının gerçek olmadığını düşündüklerini söyleyen Iger, “Bir şirketin CEO’su olarak böyle bir şeyi üstlenmeye hazır değildim. Bunun sorumsuzca olacağını düşündüm” dedi.