29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2023 09:59 | Son Güncelleme: 22.04.2023 10:08

Google kendi başına yazılım kodu yazabilen yapay zeka geliştiriyor

Alphabet çatısı altındaki Google, yaptığı son açıklamada insanların yazılım geliştirmek için kod yazmalarına yardımcı olmak üzere üretken yapay zeka (AI) sohbet robotu Bard'ı güncelleyeceğini söyledi
Google kendi başına yazılım kodu yazabilen yapay zeka geliştiriyor

Geçtiğimiz ay şirket, Microsoft karşısında zemin kazanmak için Bard'ın halka açık sürümünü başlattı. Geçtiğimiz yıl Microsoft destekli OpenAI girişiminin chatbotu ChatGPT'nin piyasaya sürülmesi, teknoloji sektöründe yapay zekayı daha fazla kullanıcının hizmetine sunmak için bir koşuşturmaya neden oldu.

Google, Bard'ı içeriği tanımlamak yerine oluşturmak için geçmiş verilere dayanan ve yapay zeka ile işbirliğine olanak tanıyan bir deney olarak tanımlıyor.

C++, Python, Java dillerinde kod yazabilecek

Google Cuma günü yaptığı açıklamada, Bard'ın Java, C++ ve Python da dahil olmak üzere 20 programlama dilinde kod yazabileceğini ve ayrıca hata ayıklama ve kullanıcılara kodu açıklama konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.

Şirket, Bard'ın ayrıca "Bu kodu daha hızlı yapabilir misin?" gibi basit istemlerle kodu daha hızlı veya daha verimli hale getirmek için optimize edebileceğini söyledi.

Bard'a erişim henüz sınırlı

Şu anda Bard'a, Google'ın geleneksel arama aracını çalıştırmak yerine botla sohbet edebilen ve soru sorabilen küçük bir kullanıcı grubu tarafından erişilebiliyor.