27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.08.2022 14:10 | Son Güncelleme: 11.08.2022 16:36

İşten çıkarmaların vicdan azabını çeken CEO ağlayarak çektiği fotoğrafını yayınladı

HyperSocial adlı pazarlama şirketinin CEO'su Braden Wallake, 2 çalışanını işten çıkardıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı. CEO'nun LinkedIN hesabından ağlarken paylaştığı gönderisi viral oldu ve samimiyetsiz bulanlardan sempati duyanlara kadar farklı tepkilere yol açtı
İşten çıkarmaların vicdan azabını çeken CEO ağlayarak çektiği fotoğrafını yayınladı

Çalışanlarınızı kovmanın vicdan azabıyla başa çıkmanın yeni bir yolu var: Çevrenize perişan hissettiğinizi gösteren bir LinkedIn gönderisi yayınlamak. Columbus, Ohio asıllı, HyperSocial adlı bir pazarlama ajansının başkanı Braden Wallake, salı günü, çalışanlarını işten çıkarması hakkında yazdığı suçluluk dolu bir gönderi sonrasında hesabına ağlarken bir fotoğrafını yükledi. Gönderisi viral olduktan sonra kendisini “ağlayan CEO” ilan etti. 

Yaptığı "en zor şey" olduğunu söyledi 

Wallake’ın orijinal gönderisi 30 binden fazla beğeni ve 5 bin 300 yorum aldı. Gönderinin içerisinde tüm çalışanlarını sevdiğini, kendi kararlarının işten çıkarmalara sebep olduğunu bildiğini ve şu ana kadar yaptığı “en zor şey” olduğunu söyledi. 32 yaşındaki Wallake “Bugün gibi günlerde, sadece para odaklı olan ve bu süreçte kimi incittiğini umursamayan bir iş veren olmayı diliyorum. Ama değilim” yazdı.  

Başka CEO'lar benzer şeyler hissediyorlar

Yorumlar Wallake’nin gönderisinin PR olduğunu ve ilgi istediğini söyleyerek eleştirdi. Bazıları ise linç kültürünün bir kurbanı olmaması gerektiğini savunarak destek verdi. Wallake telefon üzerinden yaptığı bir röportajda “Çok fazla tepkiyle beraber çok fazla destek de geldi. Başka CEO’lardan benzer şeyler hissettiklerine dair gelen özel mesajlar oldu. Benim için de asıl önemli olan bu" dedi.

"Gönderi için pişman değilim"

Wallake’nin şirketi HyperSocial, LinkedIn’de yaptığı pazarlama çalışmaları ve müşterileri için destek stratejileri üzerine odaklanıyor. İki kişiyi işten çıkaran şirketin yalnızca 15 çalışanı var. Wallake ise, Microsoft Corp’un profesyoneller için yaratılmış sosyal ağında 30 binden fazla takipçiye sahip bir tür sosyal medya fenomeni.  

Wallake tartışmayı bastırmayı amaçlayarak çarşamba günü, iş arayan insanlara yardım etmek istediğini duyuran ikinci bir gönderi yayınladı. Ağlayan CEO, gönderisinde “Şu an yapmak istediğim, bu durumu en iyi şekilde değerlendirmek adına iş arayan insanlar için bir ağ oluşturmak. Gönderiyi paylaştığım için pişman değilim ama en azından ihtiyacı olanlara bir yararının dokunmasını isterim" yazdı.