17 Nisan 2024, Çarşamba
Haber Giriş: 19.10.2022 12:35 | Son Güncelleme: 19.10.2022 20:08

Myspace'in ikonik özelliği Instagram'ın radarında

Instagram bu kez Myspace'den ilham alıyor... Sosyal medya devi kullanıcılarına profillerine şarkı ekleyebilme özelliği sunmaya hazırlanıyor
Myspace'in ikonik özelliği Instagram'ın radarında

TikTok ve Snapchat'ın çeşitli özelliklerini bünyesine entegre eden Instagram bu kez 2003 yılında kurulan ve 2005'ten 2008'e kadar en popüler sosyal medya uygulaması bayrağını elinde tutan Myspace'ten ilhan alıyor. Z kuşağı olmasa da bir neslin hakim olduğu Myspace'in bilinen en ikonik özelliği kullanıcının dinlediği müziğin profilinde görünmesiydi. Instagram'ın üzerinde çalıştığı bu özelliğe göre kullanıcılar profiline şarkı ekleyebilecek. Bu şarkı, bir kişi profilinizi ziyaret ettiğinde otomatik olarak çalacak.

Instagram sızıntılarıyla bilinen Alessandro Paluzzi yeni özelliğin nasıl görüntüleneceğine dair ekran görüntülerini Twitter'dan paylaştı. Paluzzi görsellerde seçtiğiniz şarkının Instagram biyografinizde gösterileceği yeri işaretleyerek özelliğin nasıl kullanılacağını açıkladı. 

Şu anda geliştirme aşamasında olan ve kullanıcılara henüz sunulmayan özelliği kullanmak için kullanıcılar "Profili düzenle" seçeneğine tıklayacak, ardından bir müzik seçeneği görünecek. Instagram kullanıcıları görünen bölümden bir şarkı seçebilir ve ona bir başlık verebilir.