19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 05.05.2023 23:42 | Son Güncelleme: 05.05.2023 23:55

Twitter Blue aboneliğine geçenlerin yarısı kaçtı

Yeni veriler, Twitter Blue'nun yaklaşık altı ay önceki lansmanından bu yana yaşadığı zorlukların daha önce ortaya çıkandan daha ciddi olduğunu gösteriyor. Twitter, Nisan ayı sonu itibariyle yalnızca 640 bin Twitter kullanıcısını ödeme yapan Twitter Blue abonelerine dönüştürebildi
Twitter Blue aboneliğine geçenlerin yarısı kaçtı

Twitter Blue üyeliğini alan abonelerin sayısı dışında bir başka önemli veri de bu aboneliği alıp sonradan aboneliğin sürdürmeyen kullanıcılarla ilgili. Twitter Blue'ya ilk abone olan yaklaşık 150 bin kişiden sadece 68 bin 157'si 30 Nisan itibariyle ücretli aboneliğe devam etti.

Bu, Kasım ayında ilk kez kullanıma sunulduğunda Twitter Blue'ya abone olan Twitter kullanıcılarının yaklaşık 81.843'ünün ya da yüzde 54,5'inin artık hizmete abone olmadığı anlamına geliyor.

Ayrıca, abone olarak görünen kullanıcıların bir kısmının aslında planlarını çoktan iptal etmiş ve Twitter Blue'nun abonelik hizmetini ücretsiz olarak almaya devam ediyor olması da mümkün. Pek çok kullanıcı, aboneliklerini iptal etmelerine ve aylardır ödeme yapmamalarına rağmen Twitter Blue abonesi olarak görünmeye devam ediyor. 

Twitter Blue, Twitter'ın abonelerine tweet düzenleme düğmesi gibi premium özellikler sunan ücretli bir hizmet. Ancak aboneler için en cazip özelliklerin Elon Musk'ın hizmete eklediği mavi doğrulama onay işareti ve Blue abonelerine Sizin İçin akışında ve tweetlere verilen yanıtlarda öncelik sağlayan algoritma desteği olduğu görülüyor.

Bununla birlikte, çok sayıda Twitter Blue kullanıcısı, yetersiz miktarda artırılmış erişim olduğuna inandıkları bu durumdan duydukları memnuniyetsizliği platformda Musk'a açıkça dile getirdiler. 

Abonelerin yarısının takipçisi 1000'den az

Geçtiğimiz aya ait en son Twitter verileri, düşük takipçi sayısına sahip Twitter Blue abonelerinin yüzdesinin pek değişmediğini gösteriyor. Yaklaşık 291.183 Twitter Blue abonesinin 1.000'den az takipçisi var. Kabaca 107.492'sinin 100'den az takipçisi var. Yaklaşık 3.352 ödeme yapan abonenin hiç takipçisi yok.

Sadece Kasım ayından bu yana aboneliklerini sürdüren Twitter Blue abonelerine bakıldığında, bunların yaklaşık 1.951'inin 10'dan az takipçisi olduğu görülüyor.