24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.12.2022 17:18 | Son Güncelleme: 11.12.2022 17:33

Twitter Blue yeni değişikliklerle pazartesi yeniden kullanıma sunulacak

Daha önce sahte hesap kaosuna neden olan Twitter Blue, pazartesi yeni özellikleriyle yeniden kullanıcılara sunulacak. Yeni sistemde iOS kullanıcılarından daha fazla ücret alınırken, sahte hesapları engellemek için de önlemler alındı
Twitter Blue yeni değişikliklerle pazartesi yeniden kullanıma sunulacak

Twitter Blue’nun pazartesi günü piyasaya yeniden sürüleceği haberini bir tweet'le duyuran Twitter, aylık abone ücretinin kendi siteleri üzerinden yapılırsa 8 dolar, iPhone Twitter uygulaması üzerinden yapıldığı takdirde de 11 dolar olacağını açıkladı. Bu fiyat farkının nedenini ise Apple’ın uygulamalar üzerinden yapılan işlemlerden aldığı yüzde 30luk faiz olduğunu belirtti. 

Twitter Blue’nun ilk çıkışında yaşanan sahte hesap krizinin bir daha yaşanmaması için de abone olan kullanıcıların mavi onay işaretine sahip olabilmesi için telefon numaralarını kaydetmeleri gerektiği şeklinde bir tedbir alınacağına vurgu yaptı.

Sahte hesap kaosuna önlem

Twitter Blue ilk çıktığında birçok kullanıcı mavi onay işareti aldıktan sonra profil resimlerini ve kullanıcı adlarını değiştirdi. Bu sahte ancak onaylanmış görünen kullanıcılar yüzünden de platformda bir hayli kaos yaşandı. Yapılan açıklamaya göre bunun bir daha yaşanmaması için alınan önlem ise profillerde herhangi bir bilgi değişikliği sonrası kimlikleri doğrulanana kadar kullanıcıların geçici olarak verifikasyonlarını kaybetmesi. 

Aylık ücretli abone olan kullanıcılar mavi onay işaretlerinin yanı sıra tweetlerini yeniden düzenlemek, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar yükleyebilmek ve özel bir okuyucu moduna erişim sağlamak gibi yeniliklere de sahip olacak. Twitter ayrıca bu kullanıcılar için sayfalarında daha az reklam, uzun süreli video yükleme özelliği ve hesaplarının öne çıkarılması gibi avantajların da yolda olduğu haberini paylaştı. 

Twitter, platformunda yaşanan kaosun tekrar etmemesi için alınacak olan bu önlemlerin hangi yolla yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama henüz yapmadı. O nedenle hem bu sürecin nasıl ilerleyeceği hem de bu önlemlerin yeterli olup olmayacağı hala büyük bir merak konusu.

Altın ve Gri onay işaretleri

Twitter’ın ürün müdürü Esther Crawford ise daha önce Elon Musk'ın da açıkladığı üç farklı renkte onay işaretlerinin kullanılacağını söyledi. Twitter tarafından onaylanmış şirket hesaplarının onay işaretlerinin altın renginde, resmi devlet dairelerine ait hesaplarının onay işaretlerinin de gri olacağını aktardı. 

Twitter’ı geçtiğimiz Ekim satın alan Tesla'nın sahibi milyoner Elon Musk’tan da Pazar sabahı gizemli bir tweet geldi: Botlar yarın neye uğradıklarını şaşıracak.