28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 23.01.2023 22:52 | Son Güncelleme: 23.01.2023 22:57

Twitter’a reklamsız abonelik seçeneği gelecek

Twitter'ın gelirlerini arttırmaya çalışan Elon Musk, Twitter Blue'nun ardından reklamsız yeni bir abonelik paketi daha hazırladıklarını açıkladı
Twitter’a reklamsız abonelik seçeneği gelecek

Elon Musk, şirket gelirini artırmaya ve premium aboneliğe olan talebi artırmaya çalışırken, Twitter reklamsız bir abonelik paketi çıkarmayı planlıyor. Tesla CEO'su attığı tweet’te, yeni planlanan pakette hiç reklam olmayacağını ancak daha yüksek fiyatlı olacağını söyledi. 

Twitter, paralı paketini Musk Aralık ayında yeniden kullanıcılara sundu. Abonelik paketi iPhone ve Android kullanıcıları için 11 dolar. Reklamlar 2021'de Twitter'ın gelirinin yüzde 90'ını oluşturuyordu ancak Musk'ın platformu geçen Ekim ayında satın almasından bu yana düştü ve günlük gelirin geçen yıla göre yüzde 40 düştüğü bildirildi.

"Krize rağmen büyük reklamlar var"

Otomobil üreticisi Audi ve ilaç firması Pfizer'in da aralarında bulunduğu reklamverenler, platformda nefret söyleminin artması korkusuyla Twitter'da harcamalarını durdurdular. Cumartesi günü tweet atan Musk, reklam krizine rağmen platformda çok sık ve çok büyük reklamlar olduğunu ekledi. Musk "Önümüzdeki haftalarda her ikisini de ele almak için adımlar atılıyor” dedi. 

Musk, devralmanın bir parçası olarak şirkete yüklediği 13 milyar dolarlık borcun faiz ödemesi yaklaşırken Twitter'ın reklama olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Raporlara göre, Twitter bu ay, potansiyel olarak bu hafta en kısa sürede 300 milyon dolarlık bir ödeme yapacak. 

Musk, Kasım ayında personele, abonelik gelirinde önemli bir artış olmadan Twitter'ın yaklaşan bir düşüşten sağ çıkamayacağını söyledi. Şirket geneline bir e-posta yazan Musk, “Önemli bir abonelik geliri olmadan, Twitter'ın yaklaşmakta olan ekonomik gerilemeden sağ çıkamaması büyük bir ihtimal. Abonelik için gelirimizin yaklaşık yarısının olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Twitter Blue abonelik sistemi şu anda sadece ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya'da kullanılabiliyor.