23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.01.2023 20:31 | Son Güncelleme: 15.01.2023 21:11

Twitter'dan reklamverenleri geri döndürmek için yeni teklif

Elon Musk'ın platformu devralmasıyla birçok reklamverenini kaybeden Twitter, yeni bir teşvik paketi hazırladı. Şirket, reklamverenlerin harcayacağı 250 bin dolar için 250 bin dolar ücretsiz reklam hakkı tanıyacak
Twitter'dan reklamverenleri geri döndürmek için yeni teklif

Twitter, Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından reklam vermeyi bırakan markaları geri döndürmek için yeni bir teşvik paketi sunuyor. Wall Street Journal tarafından görülen belgelere göre teknoloji şirketi, reklamverenlerin reklam harcamalarının 250 bin dolara kadar olan bir kısmını karşılamayı teklif ederek reklam alanı sunuyor. Bundan yararlanmak için markaların 500 bin dolarlık reklamın tamamının 28 Şubat'a kadar yayınlanması gerekiyor. 

Twitter, konuyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi. Bu şirketin son dönemde markaları harcama yapmaları için yönlendirmeye çalıştığı son paketlerden biri. Son zamanlarda Twitter, reklamverenlere en az 500 bin dolar  harcadıkları sürece 500 bin dolar ücretsiz reklam teklif etti.

Super Bowl hazırlığı

Reklamcılar, bu teşvikin Twitter için önemli bir dönem olan Super Bowl haftasında yayınlanacak ücretli tweet'leri satın almak için kullanılabileceğini söyledi. Son yıllarda reklamverenler, büyük oyun pazarlama çabaları etrafında heyecan yaratmak için Super Bowl sırasında Twitter'a akın etti. WSJ'nin haberine göre Super Bowl, Twitter'ın yıl içinde en büyük gelir elde ettiği gün. 

Twitter, Musk'ın Ekim sonunda şirketi satın almasından bu yana harcamalarını durduran birçok reklamcıyı geri çekmek için mali baskıyla karşı karşıya. Reklamverenler, büyük ölçüde Musk'ın içerik denetimine yaklaşımından korktukları ve reklamlarının tartışmalı içeriğin yakınında görüneceği endişesi nedeniyle platformdan kaçtı. Tesla CEO'su, Kasım ayında Twitter'ın gelirinde büyük bir düşüş yaşadığını ve günde 4 milyon dolar kaybettiğini söyledi.

İlaç şirketi Pfizer, United Airlines Holding, General Motors ve Volkswagen AG'nin de aralarında bulunduğu birçok büyük marka, Twitter'daki harcamalarına ara verdi. Araştırma şirketi Sensor Tower'ın verilerinin analizine göre, Musk'ın devralmasından önceki Twitter'ın en çok reklam harcayan 100 kullanıcısından 75'inden fazlası, 8 Ocak'ta sona eren hafta itibarıyla platformdaki harcamalarını kesmişti. Reklamverenleri Twitter'a dönmeye ikna etmek çok önemlidir. Twitter'ın 2021'deki 5,1 milyar dolarlık gelirinin neredeyse yüzde 90'ı reklamlardan gelmişti.