24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.07.2022 15:39 | Son Güncelleme: 08.07.2022 16:12

Twitter’da en çok takip edilen milyarderler

Elon Musk, Twitter’ı satın alma planını ilk açıkladığı Nisan ayından bu yana 17 milyon Twitter takipçisi kazandı. Ancak hala ondan daha fazla takipçisi olan bir milyarder var
Twitter’da en çok takip edilen milyarderler

Dünyanın en zengin insanı Tesla’nın CEO'su ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk'ın ne diyeceğini düzenli olarak takip eden 99,5 milyon Twitter takipçisi var. Musk, Twitter’ı bir reklam aracı olarak kullanıyor, dünyada gazeteciler sürekli olarak Musk ne derse desin yayınlamak için acele ediyor. Musk aynı zamanda uygulamayı insanlara nutuk atmak için de kullanıyor. Temel olarak üç grup insandan şikayet ediyor:

  • Regülatörler: Bu gruba menkul kıymetler ve borsaları denetleyen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da dahil
  • Hoşlanmadığı insanlar: Musk 2019’da Tayland'da mahsur kalmış bir futbol takımını kurtarmaya yardım etmiş mağara dalgıçlığı yapan İngiliz Vernon Unsworth için “şu pedo adam” terimini kullanmayı uygun görmüştü, sonunda Unsworth iftira davası açtı ve Musk’a kaybetti.
  • Politikacılar: Musk’ın sızlanmalarına konu olan isimlerde Başkan Joe Biden, Senatör Elizabeth Warren ve Senatör Bernie Sanders yer alıyor. Hatta Senatör Bernie Sander için "Hala hayatta olduğunuzu unutup duruyorum" tweet'i attı.  Ünlü teknoloji girişimcisi bazen Cumhuriyetçi parti ve Florida Valisi Ron DeSantis gibi desteklediği şeyler hakkında bile tweet atıyor.

Musk son zamanlarda, Twitter hakkında da tweet atıyor. Nisan ayında, yani 17 milyondan az takipçisi olduğu zamanlarda, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almayı teklif etti. Bundan kısa bir süre sonra Twitter'ın platformdaki otomatik bot olan hesapların yüzdesini olması gerekenden eksik saydığından ve Twitter’ın ona şirketin satışını yapmadan önce ona bağımsız bir değerlendirme yapması için verileri vermemesinden de şikayet ediyordu.

Elon Musk Twitter’ı satın almayı düşünse de platformda Musk'tan bile daha fazla takipçisi olan bir milyarder var: Forbes'un 2021'de milyarder ilan ettiği pop yıldızı ve girişimci, 106,8 milyon takipçiye sahip Rihanna. Ünlü şarkıcının Fenty Beauty adlı popüler bir kozmetik markası var ve Forbes 2021’de büyük ölçüde markasının hissesine dayanarak onu milyarder olarak adlandırmıştı.

Sosyal medya analiz sitesi Socialblade.com'a göre Rihanna, Barack Obama, Justin Bieber ve Katy Perry'den sonra Twitter'da en çok takip edilen dördüncü kişi oldu. Musk ise Cristiano Ronaldo'dan hemen sonra en çok takipçiye sahip altıncı kişi. Ancak söylemeliyiz ki zenginlik, platformdaki popülerliği her zaman garantilemiyor. Dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Jeff Bezos'un 4,7 milyon takipçisi var, yani Musk'ın toplam takipçi sayısının sadece yüzde yüzde 5'i.

Google’ın ana şirketi olan Alphabet'in kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin gibi Forbes listesinin en üst sıralarında yer alan bazı kişilerin kendi adlarına sahip Twitter hesapları bile yok. Kalan diğer insanlar da tweet atmayı sevmiyor gibi görünüyor. Mesela dünyada en zengin on insan listesinde yer alan Warren Buffett 1,7 milyon takipçiye sahip, ancak en son 2016'da Berkshire Hathaway yıllık toplantısının canlı yayını hakkında tweet attı. Yazılım firması Oracle'ın kurucu ortağı ve başkanı ve şu anda dünyanın en zengin yedinci kişisi olan Larry Ellison, yaklaşık 116.000 takipçiye sahip ve 2012'de yalnızca bir kez Oracle’ı öven bir tweet attı.

Bir milyarder platformu terk etti

Twitter’da takipçi sayısı oldukça büyük bir milyarder artık sosyal medya platformunda olmadığı için bu listede yer almıyor. Twitter, 8 Ocak 2021'de, yani ABD Başkenti'ndeki ayaklanmalardan iki gün sonra, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın son tweet'lerini inceledikten sonra hesabını "şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle" kalıcı olarak askıya aldığını duyurdu. Eski başkanın o sırada 88,8 milyon takipçisi vardı. Trump şimdi görüşlerini Truth Social platformunda paylaşıyor.

 İşte 24 Haziran 2022 Cuma itibariyle net servetleri ile Twitter'da en çok takipçisi olan ilk on milyarder.


1. Rihanna
Takipçiler: 106.8 milyon
Net servet: 1.4 milyar dolar
Popstar ve girişimci Rihanna'nın Twitter takipçileri diğer milyarderlerden daha fazla. Lüks markalardan oluşan Fransız grup LVMH ile kurduğu ortak girişim olan kozmetik şirketi Fenty Beauty'nin ürünleri ve Savage x Fenty iç çamaşırı markası hakkındaki tweet'lerini takip eden yerleşmiş bir takipçi kitlesi var. Ayrıca, Rihanna moda çekimlerinden görüntüler paylaşıyor. Mayıs ayında ilk çocuğunu kucaklamadan önce Nisan ayında hamile olarak çektirdiği Vogue kapağından görüntüler paylaşmıştı.

2. Elon Musk
Takipçiler: 99.5 milyon
Net servet: 234.5 milyar dolar
Musk, Nisan ayında Twitter'ı satın almak için 44 milyar dolar teklif etmeden çok önce çok çeşitli konularda aktif olarak tweet atıyordu, Tesla'nın planları ve SpaceX'in roket fırlatması hakkında yorumlarda bulunuyordu. Musk her gün sık sık tweet atıyor, rastgele konulardan yapay zekaya, Twitter'ın en iyi avukatı Vijaya Gadde ile dalga geçmeye kadar her şey hakkında paylaşım yapıyor.

3. Kim Kardashian
Takipçiler: 72.7 milyon
Net servet: 1.8 milyar dolar
Kardashian, 2020'nin ekim ayında (pandemi sırasında) "En yakın çevremi, sadece kısa bir an için her şey normalmiş gibi davranabileceğimiz özel bir adaya seyahat ederek şaşırttım" diyerek pek çok kişi tarafından tepki çekmişti. Bugün, en çok beğenilen tweet'lerinden bazıları tatil fotoğrafları veya dizisi The Kardashians'a göndermeler olsa da, realite şovu yıldızı ve iş kadını, piyasaya sürdüğü yeni bir cilt bakım hattı olan SKKN BY KIM hakkında sık sık tweet atıyor.

4. Bill Gates
Takipçiler: 59.6 milyon
Net servet: 124.9 milyar dolar
Microsoft’un kurucu ortağının tweet'leri genelde şu anki tutkuları hakkında. Bunlar Bill & Melinda Gates Vakfı'nın hayırsever çalışmalarıyla başlıyor, iklim değişikliği ve küresel sağlık krizlerine dikkat çeken tweet'lerle devam ediyor. Bir kitap kurdu olan Gates, en sevdiği kitapları da paylaşıyor, tanıştığı ilham verici insanlara dikkat çekiyor ve bazen siyaset hakkındaki görüşlerini dile getiriyor. Mayıs'ta Amerika’da kürtaj yaptırmak isteyen kadınları koruyan yasanın kaldırılmasını hakkında bunun "Bizi 50 yıl geriye götüreceğini ve toplumdaki en savunmasız kadınları orantısız bir şekilde etkileyeceğini" tweet'ledi.

5. Lebron James
Takipçiler: 51.6 milyon
Net servet: 1 milyar dolar
Milyarder unvanı yeni kazanan James @KingJames etiketinin altında tweet atıyor. Sık sık saha dışındaki görünüşleri hakkında retweet ve yorum yapıyor. James, yeni Netflix filmi Hustle’ın yapımcılarından biri ve Adam Sandler'ın NBA yıldız avcısı olarak oynadığı film hakkında retweet yapmıştı. Basketbol oyunculuğuna devam ederken milyarder olan ilk NBA oyuncusu, diğer sporcuların başarısını övmek için de Twitter'ı kullanıyor. Mayıs ayında Liverpool, F.C.FA Kupası finalini kazandığında James coşkuyla “YESSIR!!!!!! #EmiratesFACup KAZANANLARIYIZ!!!!!!” dedi.

6. Oprah Winfrey
Takipçiler: 43.2 milyon
Net servet: 2.5 milyar dolar
Oprah, soyadını söylemeden tanıdığımız bir avuç insandan biri. Tarihinin en çok izlenen talk show programlarından birisi olan The Oprah Winfrey Show'un sunucusu olan sanatçının Twitter hesabının adı da @Oprah. İster @oprahsbookclub'dan yeni bir Oprah kitabı seçkisi, ister yaşam tarzı sitesi @OprahDaily (O Magazine'in marka değiştirmiş hali) için bir röportaj, isterse kendi kitabı için bir tanıtım olsun, özenle seçilmiş tweet’leri kendi medya imparatorluğunda neler olup bittiğini yayınlıyor.

7. Kanye West
Takipçiler: 30.8 milyon
Net servet: 2 milyar dolar
Kanye West, çeşitli tweet'leri viral internet fenomeni olan şarkıcı, Kasım 2020'den beri tweet atmadı. En son gönderdikleri 2020 başkanlık seçimlerinde kendisine oy verirken çekilmiş fotoğrafları. Bundan önce West, bazen günde birkaç kez tweet atıyordu. En viral tweet'leri arasında komedyen Dave Chapelle'i modern bir Sokrates olarak adlandırmak, müzisyen The Weeknd'in Cadılar Bayramı kostümünün bir fotoğrafını paylaşmak ve Kasım 2020'de ABD başkanı seçimlerinde oy veren hayranlarına kendisine oy vermelerini söylemek vardı.

8. Tim Cook
Takipçiler: 13.5 milyon
Net servet: 2 milyar dolar
Steve Jobs'un 2011’de Apple'ın CEO'luğundan ayrılmasının ardından Apple'ın yeni CEO’su olan Cook'un şu ana kadar sadece bir tweet atmış ve Apple şirketinin hesabından 7,5 milyon daha fazla takipçisi var. Tahmini olarak 1,9 milyar dolar net serveti olan Apple CEO'su, yaklaşmakta olan ürünler hakkında tweet atıyor ve Apple çalışanlarıyla görüştüğünü gösteren tweet'ler paylaşıyor. Cook, Siyahi Amerikalıların Tarihini Anma Ayı, Asya Pasifik Amerikan Mirası Ayı ve Ramazan gibi farklı miras ayları ve tatillerinde tweet atması ile tanınıyor. Ancak takipçileri tarafından en çok dikkat çeken tweet'leri arasında Apple TV'nin komedisi Ted Lasso kadrosuyla tanışması ve Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs'un anılarını paylaşması yer alıyor.

9. Richard Branson
Takipçiler: 12.6 milyon
Net servet: 3.9 milyar dolar
Virgin Group holdingini kuran İngiliz milyarder Branson, hava yolculuğu, medya, fitness tesisleri alanlarında çeşitli markaları tanıtmak için Twitter'ı kullanıyor. İş adamı siyaset hakkında yorum yapmaktan çekinmiyor, son haftalarda silah kontrol politikalarını desteklemek ve Ukrayna'da yerinden edilmiş insanlara desteğini paylaşmak hakkında tweet atıyor.

10. Mark Cuban
Takipçiler: 8.7 milyon
Net servet: 4.7 milyar dolar
İş adamı Cuban'ın Twitter profili, düşük maliyetli ilaç sağlayan çevrimiçi toptan eczanesi Mark Cuban Cost Plus İlaç Şirketi'ne teşekkür etmiş insanlara verdiği tweet yanıtlarıyla dolu. Cuban, şirketi Ocak ayında, 100'den fazla ilaç için aracıları devre dışı bırakmak amacıyla kurdu. Lösemi ilacı imatinib şu anda Cuban’ın eczanesinde tahmini 2.502,60 dolarlık perakende satış fiyatı yerine aylık 14,40 dolar olarak fiyatlandırılarak piyasaya sürüldü. Ayrıca takipçilerini kendi dijital galeri platformu Lazy.com'da NFT'lerini koymaya davet ediyor.