08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.07.2022 19:42 | Son Güncelleme: 05.07.2022 21:12

Rihanna, Kim Kardashian’ı tahtından indirdi: Amerika’nın en genç kendi servetini yapan kadını oldu

34 yaşındaki Rihanna, 41 yaşındaki Kim Kardashian’ı tahtından etti. Barbadoslu şarkıcı pop, moda ve güzellik alanında yakaladığı hızlı başarı ile 1,4 milyar dolarlık net servet biriktirdikten sonra Amerika’nın en genç kendi servetini yapan kadın milyarderi oldu
Rihanna, Kim Kardashian’ı tahtından indirdi: Amerika’nın en genç kendi servetini yapan kadını oldu

Pop yıldızı olan moda kraliçesi Rihanna, etkileyici çeşitlilikteki sıfatlarına bir yenisini daha ekledi: Amerika'nın kendi emeğiyle kazanan en genç kadın milyarderi. 34 yaşındaki şarkıcı, müzik, moda ve güzellik dahil olmak üzere birçok girişimiyle 1,4 milyar dolarlık etkileyici bir net servet kazandı. Ve aldığı bu yeni ünvan için 41 yaşındaki Kim Kardashian’ı tahtından indirdi.  

Rihanna'nın, olağanüstü finansal başarısı ilk olarak Haziran ayında, Forbes'un yıllık Amerika'nın kendi kendini yetiştirmiş en zengin kadınları listesinde 21. sırada yer almasıyla başladı. Listede yer alan 40 yaşın altındaki tek kadındı.

Geçen yıl ünvan Kardashian'ındı

Kardashian, Ekim 2020 ile Nisan 2021 arasında servetini 780 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkararak Forbes'un milyarderler listesinde 2.674’üncü sırada yer aldığı 2021'de kendi kendini yetiştirmiş en genç milyarder kadın ünvanını almıştı. 

Forbes listesindeki bir sonraki en genç milyarder, net değeri 1.8 milyar dolar olan 41 yaşındaki Kardashian. 24 yaşında listedeki en genç milyarder olmayan Kylie Jenner, 2018'de Forbes'un kendi servetini yaratan en genç milyarderi olarak taç giydi, ancak net servetinin yeniden hesaplanmasından sonra unvanı elinden alındı. Şu anda net serveti 600 milyon dolar.

 Rihanna'nın bu yeni finansal şöhreti, Bloomberg'in şarkıcının iç çamaşırı markası Savage X Fenty'yi 3 milyar dolar değerinde bir ilk teklifle halka açmak için danışmanlarla çalıştığını açıklamasından dört ay sonra geldi. Şirketin, değerini değerlendirmek ve talebi ölçmek için Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi bankalarla çalıştığı öğrenildi. 

Bir listelemenin bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyordu, ancak şirket henüz ne zaman olduğuna veya halka arz edileceğine dair resmi bir karar vermedi. Rihanna geçen Ağustos ayında resmen milyarder oldu ve bu durum onu dünyanın en zengin kadın müzisyeni ve Oprah Winfrey'den sonra eğlence sektöründeki en zengin iki kadın yaptı. 

Forbes'un o dönemde bildirdiğine göre Umbrella şarkıcısı, on yıllık kariyeri boyunca 1.4 milyar dolar kazandı, bunların çoğu moda markalarından, cilt bakımı ve kozmetik şirketi Fenty Beauty'den geldi. 

 

(Kaynak: DailyMail, New York Post)