26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.10.2022 09:21 | Son Güncelleme: 05.10.2022 09:22

Twitter'dan Elon Musk'un yinelediği teklife olumlu cevap

Elon Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasından çekilme kararını değiştirerek, sosyal medya platformunu satın alma teklifini yineledi. Twitter, "Şirketin niyeti, işlemi hisse başına 54.20 dolardan kapatmaktır" açıklamasını yaptı
Twitter'dan Elon Musk'un yinelediği teklife olumlu cevap

Elon Musk, Twitter ile arasındaki çetin hukuk mücadelesine son verebilecek bir anlaşma önerdi. Bloomberg’in iki yakın kaynağa dayandırdığı haberine göre Musk’ın önerdiği anlaşmaya göre Tesla’nın CEO’su Nisan ayında ödemeyi kabul ettiği hisse başına 54,20 dolardan, platformu satın alacak.

İlk fiyattan bir yapılacak bir anlaşma, Musk ile şirketi 44 milyar dolara satın almak için anlaşan Twitter için bir zafer olacak. Musk, Temmuz ayında Twitter'da açıklanandan çok daha fazla bot hesap olduğunu söylemesinin ardından anlaşmadan caydığını açıkladı. Ancak sosyal medya platformu, Musk’ın anlaşmayı feshetmesini engellemek için dava açtı. Twitter'ın, bu dava sürecinden kaçmak için yaptığı tahmin edilen teklifi kabul edip etmeyeceği şimdilik belli değil. 

Hisseleri yüzde 12 arttı

Musk tarafından Twitter'ın kendisine karşı açtığı davayı durdurmak için bir müzakere taktiği olarak görülebilecek teklifini kabul etmeyi planlayıp planlamadığı hemen belli değildi. Sosyal medya şirketinin hisseleri borsalarda ticaret durmadan hemen önce yaklaşık yüzde 12 arttı. Musk ve Twitter arasındaki davanın 17 Ekim'de Delaware'de başlaması planlanıyor. 

SEC mektubu paylaştı 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimde, Musk'ın konuya ilişkin mektubu paylaşıldı. Söz konusu mektupta, Musk'ın Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamayı planladığı aktarıldı.

Twitter'dan da açıklama geldi

Musk'ın mektubu üzerine Twitter'dan yapılan açıklamada da SEC'e sunulan mektubun alındığı kaydedildi. Açıklamada, "Şirketin niyeti, işlemi hisse başına 54,2 dolardan kapatmaktır" ifadesi kullanıldı. Bloomberg'in Musk'ın sosyal medya platformunu hisse başına 54,2 dolar fiyatla yeniden almayı planladığını bildirmesinin ardından Twitter hisseleri işleme durdurulmuştu. Şirketin hisseleri yeniden işleme açıldıktan sonra yüzde 22'ye yakın değer kazandı.