29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.04.2023 22:33 | Son Güncelleme: 09.04.2023 22:34

Z Kuşağı flört uygulamalarından bezdi Instagram'a yöneldi

Flört uygulamalarından umduğunu bulamayanlar, 'tükenmişlik hissi'ne kapılanlar soluğu Instagram'da almaya başladı. Time, dünyaca ünlü isimleri dahi bir araya getiren Instagram'ın Z kuşağının gözünde evrildiği yeri anlattı, Instagram üzerinden 'flörtleşmenin' ipuçlarını yazdı
Z Kuşağı flört uygulamalarından bezdi Instagram'a yöneldi

Eğer flört ediyorsanız ve App Store'daki sayısız flört uygulamasında herhangi bir başarı elde edemediyseniz, bunun yerine Instagram'ı kullanan bekârlar grubuna katılmayı düşünebilirsiniz. Aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal platformda DM (doğrudan mesajlaşma) yeni değil, ancak gençler artık bunu ve Instagram'ın daha yeni uygulama özelliklerini geleneksel flört uygulamalarından daha iyi flört başarısı elde etmek için kullanıyor.

Meghan Markle'dan Sophie Turner'a...

Bu Instagram kullanıcıları yalnız da değil; Joe Jonas ve Sophie Turner ile Simone Biles ve Jonathan Owens gibi başarılı ünlü çiftler, platformun DM'leri aracılığıyla bağlantı kurdukları gerçeğinden kaçınmadılar. Meghan Markle bile şu anki kocası Prens Harry'nin dikkatini çeken bir fotoğrafını paylaşmasaydı kraliyet ailesi üyesi olamayacaktı.

Time'ın haberine göre DM'lerde mesaj atmak göz korkutucu görünse de aşılması imkansız bir durum değil. işte Z kuşağı kullanıcılarına göre Instagram üzerinden flört etmenin bazı ipuçları...

Instagram'da nasıl flört edilir?

İçerik yaratıcısı ve Dating Unsettled adlı podcast'in sunucusu olan ve 200 binden fazla takipçisine sık sık flört tavsiyeleri veren Joy Ofodu, Instagram flörtlerine yaklaşmanın en iyi yolunun öncelikle bekar olup olmadıklarını anlamaya çalışmak olduğuna inanıyor.

Instagram, bir flört uygulaması gibi potansiyel bir karşılıklı ilgi hakkında anında onay vermese de, profiller, Facebook'ta flört durumunuzu güncellediğiniz günlere benzer şekilde, birinin ilişki durumunun bir göstergesi olarak hizmet edebilir. Artık pek çok kişi için, partnerini Instagram'da paylaşmak, sadece "yumuşak bir başlangıç" olsa bile, takipçilerine (veya sayfanda gizlenenlere) flört hayatının ne durumda olduğunu bildirmek için başvurulacak bir yoldur.

Sayfalarını inceledikten sonra hala emin değilseniz, DM yoluyla netlik istemekten çekinmeyin, ancak saygılı bir şekilde sorduğunuzdan emin olun. DM atarken arkadaşça davranın ve kişi kabul ederse, ister FaceTime görüşmesi ister yüz yüze bir randevu olsun, gerçek dünyada bir bağlantıya yol açabilecek şekilde doğrudan sorun. Ve ilk seferde işe yaramazsa, cesaretiniz kırılmasın. Ofodu konuyla ilgili "Hayır cevabını alana kadar devam edin ve hayır cevabını alırsanız hemen geri çekilin ve rotanızı değiştirin" diyor.

Tek yol geleneksel mesajlaşma değil

Ancak Instagram'ı flört etmek için kullanmanın tek yolu geleneksel mesajlaşma değil. Atlanta'da yaşayan 24 yaşındaki Dave Ramirez, uygulamanın yeni Notlar özelliğini kullanarak sohbet başlatıyor. Nasıl hissettiğinize dair kısa bir durum ya da bir soru sormak, sizi zaten takip eden ve hoşlanıyor olabileceğiniz birinin sohbete katılmasını sağlayabilir.

Ramirez'in diğer Instagram flört tekniklerinden bazıları daha fazla strateji gerektiriyor. Birini özellikle tanımak istiyorsanız, onu Instagram'ınızın Yakın Arkadaşlar listesine eklemenizi öneriyor. Bu, daha özel içeriğe erişimi olan kişilerden oluşan ayrı bir bölüm. Eklendiklerinde, bu seçkin takipçiler, kişinin yalnızca ana akış içeriğini alan diğer takipçilerinden biraz daha özel olduklarını varsayabilirler. Ardından, söz konusu kişinin dikkatini çekeceğini düşündüğünüz bir fotoğrafı ya da mesajı kasıtlı olarak yayınlayın ve muhtemelen bu fotoğrafı göreceklerini ve bir mesajla "yukarı kaydıracaklarını" bilin. 

Instagram'da hikayeleri beğenmek işe yarayabilir

Los Angeles, Kaliforniya'da yaşayan 26 yaşındaki arşivci Patricia Blanton da ilgilendiği kişileri yakın arkadaş listesine ekliyor ama en sevdiği yöntemlerden biri Instagram hikayelerini beğenmek gibi yeni özelliklerle flört etmek. Blanton, "Bu, birine ilgilendiğinizi göstermenin kolay bir yolu" diyor. Elbette Blanton yalnız değil. Bir Instagram temsilcisine göre, Instagram'da günde iki milyardan fazla hikaye beğenisi gönderiliyor.

Instagram'da DM'yi kullanarak 20 randevuya çıktı

Washington State'ten 24 yaşındaki Raul Martinez, Instagram DM'leri aracılığıyla yaklaşık 20 randevuya çıktı. Bu açıdan deneyimli olan Martinez, ilgi alanlarınızın ve kişiliklerinizin aynı hizada olup olmayacağını ölçmek için insanların Instagram profillerini kullanmanızı öneriyor. Martinez, bunun bir flört uygulamasındaki basit bir "eşleşmeden" daha iyi bir gösterge olduğuna inanıyor ve şu sözleri kaydediyor:

"Instagram'ı eğlenceli deneyimlerimden hobilerime kadar hayatımın anlarını paylaşmak için kullanıyorum, bu yüzden birisinin birlikte bir randevuya çıkmak için uygun olup olmadığımızı görmesi için iyi bir temel oluşturuyor."

Telefonundan önce Instagram hesabını sorun

Hala yüz yüze bağlantılar bulmak istiyorsanız, Instagram flörtleşmesi yine işinize yarayabilir. Ramirez, "Telefon numarası istemeden önce birinin Instagram hesabını sormayı düşünün" diyor. Aktif bir profili varsa, bu size kişi hakkında kişiselleştirilmiş bir metinden çok daha fazlasını söyleyebilir.

Gençler neden Instagram'da flörte yöneliyor?

Z kuşağı ve Y kuşağının çoğunluğu çevrimiçi, bu nedenle flört hayatlarını internete taşımaları şaşırtıcı değil. Instagram'ın 2023 trend raporuna göre, Z kuşağı sosyal medya kullanıcılarının yarısından fazlası çevrimiçi ortamda ve mesajlaşırken yüz yüze olduğundan daha rahat hissediyor. Aşk hashtag'i 2 milyardan fazla kullanımla Instagram'ın tüm zamanların en çok kullanılan hashtag'i.

Ancak Z kuşağı ve Y kuşağı her ne kadar çevrimiçi olsa da, veri toplayıcıları Singles Reports tarafından yapılan bir anket, ankete katılan bireylerin yaklaşık %80'inin çevrimiçi flörtten kaynaklanan yorgunluk ve duygusal tükenmişlik yaşadığını ortaya koydu. Bu tükenmişlik, daha fazla insanın daha özgün bağlantılar bulmak için Instagram gibi sosyal medya platformlarına geri dönmesinin önünü açıyor olabilir. Her ne kadar bazı insanlar Instagram'ı bırakıp TikTok'a katılmış olsa da, Instagram hala en popüler uygulamalardan biri ve kullanıcılara göre "notlar" durumunuzu güncellemek veya Instagram hikayelerini beğenmek gibi yeni özellikleri, flört etmek ve buluşmak için normal Tinder veya Hinge'den daha kolay bir yol haline geldi.

Flört uygulamaları tükenmişlik hissi verebiliyor

Ofodu'nun kendisi de flört uygulaması tükenmişliği yaşadığını söyledi. Ofodu iki yıl içinde 3 binden fazla flört profiliyle temasa geçti ve 20'den fazla randevuya çıktı. Bir yıl önce, şu anki partnerini bir tanışma uygulamasında gördü, ancak sadece sağa kaydırmak ve uygulamada bir mesaj göndermek yerine, profilinde Instagram tanıtıcısını gördü ve bunun yerine ilk mesajı oradan göndermeye karar verdi. O zamandan beri birlikteler.

24 yaşındaki Barista Ramirez için Instagram kullanmak bir zamanlar sadece arkadaşlarını takip etmenin bir yoluydu. Şimdi ise potansiyel flört adaylarını tanımak ve randevu ayarlamak için başvurduğu bir uygulama. Elbette bunun bir sebebi var: İnsanların profilleri, bir flört uygulaması profilindeki bir avuç fotoğraf ve bilgiden daha fazlasını anlatabilir. Ofodu da aynı fikirde: "Instagram bu kişinin yaşadığı ve faaliyet gösterdiği dünyaya dair daha zengin bir resim çiziyor."