08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.11.2023 16:22 | Son Güncelleme: 16.11.2023 17:23

3 ayda 350 kişilik gençlik merkezi

Depremin en fazla zarar verdiği Hatay’da, yapımına ağustos ayında başlanan gençlik merkezi faaliyete geçti. Polat Vakfı tarafından yaptırılan, gençleri sanat ve sporla buluşturan Suna Polat Gençlik Merkezi 350 kişilik kapasiteye sahip
3 ayda 350 kişilik gençlik merkezi

Şubat ayında Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 şehri etkileyen deprem felaketinde en çok zarar gören yerlerden biri de Hatay oldu. Akut dönemde, pek çok şirket ve sivil toplum kuruluşu (STK) acil yardımları hızlı ve koordineli biçimde depremzedelere ulaştırdı. Ve pek çok kurum, ilerleyen dönemde de bölgede sosyal destek odaklı yeni projeler ile depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bunlardan biri de 11 Kasım günü Hatay Samandağ’da açılışı gerçekleştirilen Suna Polat Gençlik Merkezi oldu.
Polat Vakfı tarafından inşa edilen Suna Polat Gençlik Merkezi’nin açılışı, Atatürk Sahil Parkı’nda 11 Kasım Cumartesi günü Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Polat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ve binlerce Samandağlının katılımı ile gerçekleştirildi.

Sosyal alanlar, kafeterya, spor imkanları

Polat’ın, Hatay’da merhume annesi Suna Polat adına yaptırdığı gençlik merkezi 350 kişilik kapasiteye sahip, bölge sakinlerinin sosyal ilişkilerini geliştirmelerine ve serbest zaman aktiviteleri yapabilmelerine olanak sağlayan bir ortak yaşam merkezi. Sosyalleşme alanı, kafeteryası ve deniz kıyısında bulunan konumu ile aynı zamanda bir sosyal tesis olan Suna Polat Gençlik Merkezi, basketbol ve voleybol oynanabilen profesyonel sahası ile sportif faaliyetleri de tam teşekküllü bir biçimde destekliyor.

“Depremzedelerin ihtiyaçları ikinci plana düştü”

Açılışta, 6 Şubat depremiyle büyük bir yıkım yaşadıklarını söyleyen Hatay Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “Yurt içi ve dışından, bize yardım eli uzatan bütün kuruluşlara, devlet kurumları ve iş adamlarına şükranlarımı sunarım. Farklı gündem konuları nedeniyle depremzedelerin ihtiyaçları ikinci, üçüncü plana düştü. Bu merkez gençlerimiz bir araya gelsin, kitap okuyabilsin, internete kolay erişsin, gerekirse ülke sorunlarını konuşsun, sosyalleşsin diye yapıldı; hiçbir kar amacı yoktur” dedi.

“Amacımız, duyarlılığın azalmaması”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye’nin yüzde 20’ye yakın kısmının depremden etkilendiğini söyleyerek “Galatasaray Spor Kulübü olarak deprem gecesi toplanıp harekete geçtik. Başkan Vekili Erden Timur bana hiç sormadan, özel aracıyla Hatay’a geldi ve bölgeye gönderilen yardımların hepsinin yerine ulaşmasını sağladı. Deprem bölgesiyle ilgili hizmetlerimiz devam edecek. Bu çalışmalarımızın amacı deprem felaketine uğradığımız birinci günden itibaren oluşan duyarlılığın azalmaması ve bölge halkının önceki refah seviyesine ulaşmasını sağlamak” dedi.

Anlamlı günde anlamlı açılış

Polat Vakfı Kurucusu ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ise Ağustos 2023’te başlattıkları projeyle ilgili “Depremden etkilenen yüzlerce gencimizin serbest zamanlarını sporla ve sanatla değerlendirerek geçirecekleri bu değerli merkeze bundan birkaç ay önce kaybettiğim sevgili annemin ismini verdim. Suna Polat’ın kadim hatırası umarım burada yetişecek gençlerde yaşayacak. Diğer yandan bugün 11 Kasım 2023 ve Polat Holding’in 10. kuruluş yıl dönümü. Suna Polat Gençlik Merkezi’nin açılışı işte bu çok özel tarihe denk geldi” diyerek gençlik merkezinin anlamının kendisi için çok büyük olduğunu ifade etti.

Kız çocuklarının eğitime erişimine odaklanılıyor

Deprem bölgesine ilk günden itibaren yardım ulaştıran Polat Vakfı, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) iş birliği ile bölgeye depremin hemen arkasından yüzlerce teknisyen yollayarak altyapı onarım desteği verdi; bölgeye jeneratör ve çadır ulaştırdı; Galatasaray Spor Kulübü iş birliği ile de gıda ve ayni yardım gönderdi. İskenderun’da 86 adet tam donanımlı konteyneri Gemlik Konteyner Kent’e teslim edip, Hatay Samandağ’da 123 adet yaşam alanlı konteyner ile Polatköy Yerleşkesi’ni açan vakıf, Koruncuk Vakfı ile güçlerini birleştirerek deprem bölgesindeki kız çocuklarının eğitime erişimini ön plana alan projeler ile sahada sosyal yaşamın ve eğitimin sürekliliğine odaklanıyor.