ABB Başkanı Mansur Yavaş, Maltepe'de gerçekleştirilen Ekrem İmamoğlu'na Özgürlük Mitingi'ne aktıldı. Sözlerine "Cumhuriyetin başkentinden size selam getirdim" diyerek başlayan Yavaş, şöyle konuştu:
- Bizler farklı düşünebiliriz ama vatan sevgisinde biriz. Bir tarafımız sol, bir tarafımız halktan yana milliyetçi, bir tarafımız demokrat, adaletten yana. Biz bu toprağın hamuruyuz ve artık bu ülkeyi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Vicdanlar sızlıyor, hukukun gözü artık bağlı değil, gözünü açmış, kimi görmek istiyorsa ona görüyor. Bir belediye başkanı değil, umut cezalandırılıyor. Bu bir kişinin değil halkın davası. Biz susmayacağız. Bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma yöneltilmiş bir tehdittir.
- Ekrem Başkan'a yapılanın ardından ilk olarak gençler sokağa çıktı. Bizim dönemimizde de yapay ayrımlar vardı. Gençlerimizde bayrağımız ve Atatürk etrafında tam bir bütünlük var. Bunun kıymetini hepimizin bilmesi gerekir. Bu memlekete iyilik yapmadınız. Buradaki insanlar tüm bunlara 'yeter' demek için toplandı. Haksızlık karşısında insan olmanın fıtratını yerine getiren bu gençlere zarar gelmemeli.
- Bir tarafımız Atatürkçü bilimden irfandan yana, bir tarafımız demokrat adaletten yana biz bu toprağın hamuruyuz ve artık bu ülkeyi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bugün burada toplanmamızın bir sebbei var çünkü vicdanlar sızlıyor. Adaletin terazisi bozulmuş. hukukun gözü artık bağlı değil, gözünü açmış kimi görmek istiyorsa ona göre karar veriyor. Buna ses yükseltmek için toplandık. Bunun son örneği biliyorsunuz Ekrem İmamoğlu, buradan toplanan 100 binler olarak selam olsun Ekrem Başkanımıza selam olsun.
- Bu halkın oylarıyla İstanbul'u kazanan milette hizmetten başla bir sucu olmayan kardeşimiz hukuksuzca delisizce susturulmak isteniyor. Neden? Çünkü halkın iradesi bazılarından daha güçlü oldu. Çünkü millet yeter dedi çünkü bu millet her şey çok güzel olacak dedi.
- Soruyorum size bir belediye başkanı değil, bir umut cezalandırılıyor farkında mısınız? Artık bu bir kişinin davası değil, halkın davası, adalet terazisi bu kadar eğilirse bir gün bu ülkenin bütün dürüst insanlarını zindanda bulabiliriz ama biz susmayacağız. Çünkü biz biliriz bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma yöneltilmiş bir tehdittir ve o tehdit karşısında halkın gücü en büyük kalkandır.
- Bizim dönemimizde de yapay ayrılıklar vardı. Şimdi gençlerin elinde bayrağımız ve Mustafa Kemal Atatürk etrafında tam bir ütünlük var bunun kıymetini hepimizin bilmesi gerekir. Anayasal ve demokratik talepleri medenice kullanan tüm gençlerimizi buradan selamlıyorum. Onlara seslenmek istiyorum doğru olanı yapıyorunuz adaletsizliğe sessiz kalmıyorsunuz. Atatürk'ün çevresinde toplanıyorsunuz. Bu mücadelede bizler sizin önünde değil yanınızda olacağız.
- Bu gençlerin kılına dahi zarar gelmemeli, devlet polisleriyle bu çocukların güvenliği için risk oluşturmak yerine onların güvenliğini sağlamalı yanlış üzerine yanlış yaparak doğruyu bulamayız. Bu ülkenin tüm evlatlarıyla gurur duyuyoruz.
Peki neden bu haldeyiz? Çünkü hukuk yok. Bu ülkede adalet yerle bir olursa yatırımcı da kaçar genç de kaçar umut da kaçar. Ekonominin temeli güven duygusudur.
Milletin sırtına yüklenen her hukuksuzluk aynı zamanda cüzdanına da zam olarak dönüyor. çünkü hukuk çökerse ekonomi de çöker adalet yıkılırsa ekmek de küçülür ama hiç merak etmeyin elbette bu düzen değişecek mutlaka değişecek.
Bu ülkein bir umudu var o umut okul kapısında bekleyen gece yurt odasında hayal kuran sabaha gözaltı aracıyla tanışan gençlerimizdir. bugün o gençler susturulmak isteniyor ama bilmiyorlar ki bu milletin gençleri korkuyu değil cesareti gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendi. onlar beni bir gün unutursanız eserlerime bakın diyen bir liderin çocukları bugün o gencler tutuklanıyor gözaltına alınıyor ama aslında zaptetmeye çalıştıkları şey bir neslin özgürlük hayal ive talebi.
Gençleri zindanla susturmaya çalışan bir ülkenin yarını olmaz ama onlar bilmez biz biliyoruz. Gençlik susmaz gençlik bir fikirdir.
- Ekrem başkan başta olmak üzere tutuklu bulunan bütün seçilmişlere özgürlük diyeceğiz ve isteyeceğiz. ve inşallah özgürlük olacak.
- Ekrem Başkanın duruşmasının olduğu gün bir konuşma yapmıştık ve ben orada şunu söylemiştim: Silivri kapatılsın. Bu ülkede özgürlüklerin gasp edilmesinin simgesi halini aldı artık. Cezaevleriyle değil onları kapatmakla övünmeliyiz. Bu ülkede insanlar her türlü özgürlüğü hakediyor. Ama siz bunları kısıtlarsanız, biraz önce söylediğim gibi adaletin terazisi eksik tartarsa adalet dağıtacak insanların gözü açık gelenin gidenin kimliğine göre karar alırsa elbette bu ülkede kimse kendini güvende hissetmez. Tekrar söylüyoruz. Başta Ekrem Başkan olmak üzere tüm tutuklu seçilmişlerin bir an evvel özellikle gençlerle birlikte serbest kalmasını buradan 100 binler olarak talep ediyoruz. Her şey çok güzel olacak.