05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.03.2023 21:54 | Son Güncelleme: 15.03.2023 22:10

Ahmet Aras'tan Cengiz Holding’e çağrı: Ülkemizin lüks otele değil, gerçek çadırlara ihtiyacı var

Bodrum Belediyesi, Cengiz Holding tarafından Cennet Koyu’nda yapımına başlanan projenin inşaat ruhsatını iptal etti. Açılan davada mahkeme, ruhsat iptal kararının yürütmesini durdurdu. Cengiz Holding'e çağrıda bulunan Başkan Ahmet Aras "Ülkemizin lüks otele değil, gerçek çadırlara ihtiyacı var" dedi
Ahmet Aras'tan Cengiz Holding’e çağrı: Ülkemizin lüks otele değil, gerçek çadırlara ihtiyacı var

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Gölköy Mahallesi Cennet Koyu Gökburun mevkisinde 180 dönümlük arazideki rezidans inşaatı, Aralık 2022 tarihinde Bodrum Belediyesi'nden alınan inşaat ruhsatı ile başladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cengiz Holding A.Ş.’ye verilen ruhsatı 8 Ocak 2023 tarihinde iptal etti. Holding, ruhsat iptalini Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı.

İş insanı Mehmet Cengiz'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Cengiz Holding A.Ş.'nin, ruhsatın iptal edilmesine yönelik yaptığı itiraz Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Karara itiraz edildi

Başkan Aras konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cengiz İnşaat tarafından Gölköy mahallemizde gerçekleştirilmek istenen proje ile ilgili ruhsat iptali kararımızın; Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durma kararıyla kaldırılmasının ardından, Bodrum Belediyesi olarak bugün; İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Üçüncü İdari Dava Dairesi nezdinde itiraz yoluna başvurduk" dedi.

Cengiz İnşaat Yöneticilerine çağrıda bulunan Ahmet Aras "Tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan, İstanbul depremi de kapısında olan ülkemizin an itibarıyla Bodrum’daki yeni bir lüks otele değil, İsveç tarafından Hatay’a bağışlanan ve tuvaletinden klimasına kadar her türlü insani ihtiyacı karşılayan “gerçek çadırlara" ihtiyacı var. Dolayısıyla gün, Bodrum’da yeni bir lüks otel yapma günü değil, deprem bölgesindeki bez çadırların içinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız için insanca yaşayabilecekleri konfordaki çadırları üretme günüdür, çünkü acılı insanlarımız zorda" ifadelerini kullandı.