25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.01.2023 21:11 | Son Güncelleme: 07.01.2023 22:24

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verilen ruhsatı iptal etti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cengiz İnşaat'a Gölköy Mahallesi’ndeki Cennetkoy’da verilen inşaat ruhsatının iptal edildiğini duyurdu. Aras, pazartesi gününden itibaren ruhsat iptal kararının resmi olarak ilan edileceğini ve bakanlığın sistemine de işleneceğini belirtti
Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verilen ruhsatı iptal etti

Bodrum Belediyesi tarafından Gölköy Mahallesi'ndeki Gökburun'da 673 bin metrekarelik arazi üzerine turistik tesis ve rezidanslar yapmak için 12 Aralık 2022 tarihinde Cengiz İnşaat'a verilen inşaat ruhsatı iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bahse konu yer ile ilgili özelleştirmenin iptali için açılan dava ve buna istinaden Danıştay tarafından alınan iptal kararını hatırlatarak "60 adet yapı ruhsatı; Belediyemizin dün almış olduğu kararla, iptal edilmiştir" dedi. 

Pazartesi gününden itibaren ruhsat iptal kararının resmi olarak ilan edileceğini ve ilgili bakanlığın sistemine de işleneceğini belirten Ahmet Aras açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Değerli Bodrumlular.. 2013 yılında Özelleştirme idaresi tarafından Cengiz İnşaat AŞ’ye satılmış bulunan Gölköy Mahallesi Gökburun Mevkii 306/1 parsede gerçekleştirilecek proje için, Belediyemize eksiksiz olarak ibraz edilen belgelere istinaden 12 Aralık 2022 tarihinde verilmiş olan 60 adet yapı ruhsatı; Belediyemizin dün almış olduğu kararla, iptal edilmiştir.

İptal gerekçemiz; Söz konusu satışa konu araz ile ilgili olarak Hak sahipliği iddiasında bulunan bir grubun açtığı dava sonucunda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği “Özelleştirmenin İptali” kararının; Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle uygulanmamasının, Anayasa’nın 138. Maddesinde belirtilen, yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bu kararların yerine getirilmesini geciktiremez hükmüdür.

Almış olduğumuz bu karar gereğince 9 Ocak Pazartesi günü ilgili Bakanlığın MAKS sistemine girilerek ruhsatların iptal işlemi gerçekleştirilecektir. İptal kararımız, yasal olarak yargı yoluna açıktır. Mutlu bir Pazar günü geçirmeniz dileğimizle, duyurulur"