15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2023 21:35 | Son Güncelleme: 08.11.2023 21:52

AK Partili Hayati Yazıcı'dan Yargıtay'a Can Atalay kararı tepkisi: Yazık, çok yazık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TİP Milletvekili Can Atalay için AYM'nin verdiği ihlal kararını tanımayan Yargıtay'ın bu kararına ilişkin, "Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez" yorumunu yaptı
AK Partili Hayati Yazıcı'dan Yargıtay'a Can Atalay kararı tepkisi: Yazık, çok yazık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati YazıcıTürkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'la ilgili Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına uymayan Yargıtay'ı eleştirdi. 

X hesabından açıklama yapan Yazıcı, "Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesince (AYM) verilen hak ihlali kararına ilişkin yeniden yargılanması ve tahliyesi kararına uyulmamasını kararlaştırdı. Daire, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlemlere başlanması için kararın örneğinin TBMM'ye gönderilmesine ve ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.