06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.11.2022 09:19 | Son Güncelleme: 21.11.2022 14:59

Amasya’da Baş Belası oyuncuları kaza geçirdi: 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, Başbelası oyuncularını taşıyan minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 8 kişi hastaneye kaldırıldı
Amasya’da Baş Belası oyuncuları kaza geçirdi: 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı

Çorum’dan Samsun’a giden Aykut Bektaş idaresindeki minibüs, Çaybaşı köyü mevkisinde aynı yönde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada minibüsteki yolculardan Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetti.

Yaralanan sürücü Bektaş ve minibüste bulunan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Filiz Özbek, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu ve Ceyhun Fersoy bölgeye sevk edilen ambulanslarla Merzifon ve Suluova Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek geçmiş olsun dileğini iletip yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı alan Vali Masatlı, Ceyhun Fersoy ile görüştüğüne değinerek “Ceyhun beyin durumu iyi. Sadece ayağında, tendonlarda bir sorun vardı. Vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan yaralar var. Tahmin ediyorum birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz” diye konuştu. Oyuncular dün Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda Başbelası adlı tiyatro oyununu sahnelemişti. 

 

Kazada hayatını kaybeden Tolga Güleryüz, Baş Belası adlı tiyatro oyununda ışık tasarımcısı olarak görev alıyordu. İzmir doğumlu Güleryüz Aşk Terapisi, Ters Köşe, Kırkından Sonra, Kırkından Sonra gibi birçok tiyatro oyununda da yapımcı ve yardımcı yönetmen olarak yer aldı. Güleryüz dün akşam oynanan oyun sonrasında "Paydos" notuyla oyuncularla birlikte eğlendikleri bir videoyu Instagram hesabından paylaşmıştı. Yaşamını yitiren Özgür Karataş ise Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde organizatör olarak görev yapıyordu. Burak Topçu, Baş Belası adlı tiyatro oyununun oyuncularından biriydi. 

Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olaya dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, araçta bulunanlardan 3 kişinin yaşamını yitirdiğini 8 kişinin hastaneye kaldırıldığını 1 kişinin ise tedaviye ihtiyaç duymadığını söyledi. Bakan Koca, "Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum" dedi. 

Sergen Deveci, Ceyhun Fersoy ve Melis İşiten, Baş Belası oyunundan.

"Sergen Deveci'nin durumu biraz daha ağır"

Instagram hesabından eski eşi Melis İşiten ve yaralanan oyuncuların durumuna dair açıklama yapan Uraz Kaygılaroğlu, "Melis ile irtibat halindeyiz çok korktuk. Mesaj atanlar için Melis’in durumu iyi yaralı ama iyi… Hiçbir hayati tehlikesi, kalıcı bir şey yok. Ceyhun iyi aynı şekilde ufak tefek yaraları var tabii ki Sergen’in durumu biraz daha ağır bilgilerim bu kadar sağ olun" diye konuştu.