26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.06.2022 08:42 | Son Güncelleme: 18.06.2022 08:45

Ankara'da öğleden sonra kuvvetli yağış bekleniyor

Ankara'da günlerdir süren sağanak bugün de devam edecek. Meteoroloji ve Ankara Valiliği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı
Ankara'da öğleden sonra kuvvetli yağış bekleniyor

Bugün Ege, Ankara ve Eskişehir'de öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yaptı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine göre; öğle saatlerinden sonra görülecek gök gürültülü sağanağın İç Ege'de Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile İzmir ve Manisa'nın doğusu, Denizli'nin kuzeyi, Kütahya'nın güneyi ile Ankara'nın güney ve batı, Eskişehir'in güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara Valiliği, Meteoroloji'nin uyarısının ardından vatandaşları uyardı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Yarın öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışların güney ve batı ilçelerde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.