24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.12.2022 08:10 | Son Güncelleme: 12.12.2022 09:29

Antalya sele teslim

Kumluca ve Finike'de etkisini artıran sağanak sele döndü. Çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını yaşanırken araçlar da zarar gördü. Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu "50 yıldır böylesini görmedik" dedi. Finike Belediye Başkanı Geyikçi ise "Acil durumlar dışında dışarıya çıkmayın" uyarısında bulundu
Antalya sele teslim

Antalya'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak sonrası dereler taştı. Kent merkezine ulaşan sel, su baskınlarına yol açtı. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu. İlçe merkezinde sel nedeniyle bazı araçlar sürüklendi, araçlarda mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkezdeki bütün köprülerin yıkılmasından dolayı yağmur suları taşkınlara sebep olmuştur, zemin katlar ve arabalara zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Köleoğlu, "İlçede 50 yıldır böyle bir durum görmedik, kriz merkezi oluşturduk" dedi.

 Eğitime ara verildi

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, sağanak nedeniyle derelerin taştığını, ilçe merkezinde de sel ve su baskınları yaşandığını kaydetti.

Birçok ev ve işyerinde hasar oluştuğunu belirten Erdemir, "Su baskınlarının yaşanmaya başlamasıyla birlikte gerek belediyemiz gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri alarak afeti en az hasarla atlatmak için canla başla çalışıyorlar. Yaptığımız değerlendirmede ilçemizde tüm okullarımızı bir gün süreyle tatil etme kararı aldık. Bizler sahadayız, ekipler gelen ihbarları değerlendiriyorlar. İnşallah en az zararla bu afeti atlatırız" ifadelerini kullandı.

Şehirde etkili olan sağanak nedeniyle zaman zaman kısmi elektrik kesintileri yaşanıyor.

Gavur Deresi'nin taşması nedeniyle oluşan sel sonucu, 3 noktada yol trafiğe kapandı. Kumluca ilçesinin Kemer ilçesi istikameti çıkışı ile Kumluca-Finike kara yolu ve Altınyaka Mahallesi kesişiminde ulaşım sağlanamıyor. Bölgede, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Finike'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde sel büyük zarara yol açtı. Seralar ve narenciye bahçeleri sular altında kalırken, araçlar sel sularıyla birlikte sürüklendi.

Sağanak yağış bölgede etkisini sürdürürken, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, "Kıymetli hemşehrilerim, Finike Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle birlikte aşırı yağış nedeniyle meydana gelen zararları telafi etmek amacıyla çalışıyoruz. 12 Aralık Pazartesi günü ilçe genelindeki tüm okulların tatil olduğunu belirtiyor, acil durumlar dışında dışarıya çıkmamanızı rica ediyorum" dedi.

Meteorolojik uyarı yapılan Bodrum'da, rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreyi buldu. Rüzgarın etkisiyle oluşan güçlü dalgalar, sahildeki işletmelerin balkonlarına kadar ulaştı. Balıkçılar denize açılamadı. 

Sürüklenen tekne işletmelere zarar verdi

Çarşı Mahallesi'nde yaz aylarında kulüp olarak hizmet veren tekne, rüzgarın etkisiyle kıyıda bağlı bulunduğu yerden koptu. Bir süre sürüklenen tekne kıyıdaki işletmelerin bazı bölümlerine ve iskelelere zarar verdi.

Teknenin de arka kısmında dalgaların etkisiyle hasar oluştu. Tekneyi kurtarmaya çalışanlar olumsuz hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşadı ve yardım için destek istedi.

Bölgeye gelen polis ve Sahil Güvenlik ekipleri, inceleme yaptı. Teknenin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Öte yandan sahilde oturan bazı mahalle sakinleri, teknenin büyük bir gürültüyle kıyıya çarptığını belirtti. Bodrum Belediyesi ise sosyal medya hesabından acil durum hattı bilgilerini paylaştı.