08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2024 14:15 | Son Güncelleme: 14.05.2024 16:17

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Ankara Emniyeti’nde açığa alınan polis müdürleri gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 polis müdürü gözaltına alındı.
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Ankara Emniyeti’nde açığa alınan polis müdürleri gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 polis müdürü gözaltına alındı. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan üç polis müdürünün evinde savcılık talimatıyla dün arama yapılmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki bazı emniyet görevlerinin açığa alınmasını, MHP, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na komplo olarak nitelendirdi.

Ne olmuştu?

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numarası ve davanın gizli tanığı firari Serdar Sertçelik'in Ankara İl Emniyet Müdürlüğü hakkındaki iddiaları üzerine 6 Mayıs'ta soruşturma başlatılmıştı. Gazeteci Erk Acarer'e konuşan Sertçelik, Ankara Emniyeti'nde görevli polislerin baskısıyla 'gizli tanık' olduğunu ve ifadesinin içeriği konusunda baskı ve yönlendirmeye maruz kaldığını öne sürmüştü.