22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2024 13:15 | Son Güncelleme: 22.10.2024 16:57

Bahçeli'nin Öcalan sözlerine siyasilerden tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için 'Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun' demesi ve umut hakkının kullandırılması çağrısı yapmasına siyasi isimlerden tepki geldi
Bahçeli'nin Öcalan sözlerine siyasilerden tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki grup toplantısında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için söylediği sözler tepki çekiyor. Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar çoktur. Terörist elebaşı çıkıp tek taraflı silah bıraktığını ilan etmeli. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" dedi. 

Siyasi isimlerin Bahçeli'nin açıklamalarına verdikleri tepkiler şöyle...

Özdağ: Allah böyle siyaseti kahretsin

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ: Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.

Koray Aydın: Bebek katilinin Türkiye'ye vereceği bir umut yoktur

Koray Aydın: Teröristbaşından iyilik beklemek; akrepten bal yapmasını beklemektir! İşlediği cinayetlerin ve ihanetlerin cezasını çeken teröristbaşının İmralı dışında alacağı tek bir nefes bile olmamalıdır. Hele ki bir siyasi partinin kürsüsüne gelmesi Gazi Meclis'e hakarettir. Bebek katilinin Türkiye'ye vereceği bir umut yoktur. Siyasi gündemde bunların konuşulması dahi Türk milleti için ve özellikle şehit aileleri için can yakıcıdır. Sözde çözüm sürecinde yaşanan acılar ortadadır. Yapılması gereken geçmiş acı tecrübelerden ders çıkarmak ve terörle kararlılıkla mücadele etmektir.

Ayyüce Türkeş: TBMM’de yeteri kadar terörist var

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş: Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA..

CHP'li Emir: Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir: Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis’te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir. Umut hakkı için de bir yasal düzenleme istiyor. Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. ‘İmralı canisi’ dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişinin yeni bir düzenlemeyle Meclis’te konuşsun demiyoruz barış istiyoruz.”

Dervişoğlu: Meclisin kürsüsünden Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!..

Muharrem İnce: Şimdi Apo ile ip atlıyorlar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin!

Mansur Yavaş: Millet de tarih de bunu affetmez

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez.

Cemal Enginyurt: Kanlı katil TBMM’de konuşsun deniliyor ya!

Demokrat parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt: Apo denilen kanlı katil TBMM’de konuşsun deniliyor ya! Ben o Meclis de oldukça konuşmasına müsade edersem GÖK GİRSİN, KIZIL ÇIKSIN.

Destici: Asla rıza göstermeyiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Tecrit' değil 'ceza' (tahliyesiz müebbet-idam), 'anlaşma' değil 'hukuk', 'umut hakkı' değil 'pişmanlık ve af dileme'... Gazi Meclis, hainlerin, ihanetlerinin propagandasını yapacakları ya da günah çıkartacakları bir yer değildir. Yeni bir 'Çözüm Süreci', ilk denemedeki hataların ve sürecin sonunda gördüğümüz tahribatın yeniden yaşanmasından başka bir şey olmayacaktır. Velhasılı; Yeni bir çözüm sürecine de, binlerce şehidimizin katili terörist başının tecridinin kaldırılmasına da, umut hakkına da, hele hele Gazi Meclisimiz’de gelip konuşmasına asla rıza göstermeyiz. Teröristle müzakere olmaz, mücadele edilerek kökü kazınır.

Fatih Erbakan: Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan: Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez. Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır. Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır.

Gültekin Uysal: Bir ‘rütbe takıp Paşa yapalım’ dememiş

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Bir ‘rütbe takıp Paşa yapalım’ dememiş Sn. Bahçeli! PKK ve lideri Öcalan’a alan tanıyarak milyonlarca vatandaşımızı ‘Etnik Bölücü’ siyasetin etki sahasına itmekle netice alınmaz!!! Egemen bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi vatandaşlarıyla ne Kandil, ne İmralı ne de Avrupa Başkentleri üzerinden konuşmaz!!!