28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2023 18:59 | Son Güncelleme: 04.03.2023 19:23

Bakan Soylu: Su ihtiyacı var diyerek spekülasyon yapıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada gündem olan Hatay'da yaşanan su sıkıntısı iddialarına ilişkin, "Stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor" dedi
Bakan Soylu: Su ihtiyacı var diyerek spekülasyon yapıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da su sıkıntısı yaşandığına dair olan iddialara yanıt vererek "İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor. Depremzedelerimize de sürekli dağıtıyoruz" dedi. Vatandaşların suya ulaşamadığının dün geceden beri organize bir şekilde sosyal medyada paylaşıldığını söyleyen Soylu, "Malum şahıslar 'su ihtiyacı var' diyerek, spekülasyon yapıyor" ifadesini kullandı.

Olayın geçmişi

Dün sabah saatlerinde Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir" denmişti.

Bugün ise Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.