01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.01.2024 19:04 | Son Güncelleme: 20.01.2024 20:22

Bakanlıktan 'Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi' haberlerine ilişkin açıklama: Akıl dışı, mesnetsiz ve masabaşı uydurma

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'Hafize Gaye Erkan ile ilgili haberleri Mehmet Şimşek grubunun servis ettiği' iddialarını yalanladı. Açıklamada, "İddialar son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masabaşı uydurma" denildi
Bakanlıktan 'Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi' haberlerine ilişkin açıklama: Akıl dışı, mesnetsiz ve masabaşı uydurma

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Oda TV'nin 'Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi' üst başlığı ile duyurduğu "Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor" haberi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "İddialar son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masabaşı uydurmadır. Kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı. 

Ne olmuştu?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını, Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini iddia etmişti. Erkan ailesinin, Merkez Bankası Sosyal Tesisi ve İzmir kampını özel olarak kullandığı öne sürülmüştü.

Gaye Erkan, söz konusu haberlere ilişkin açıklamasında, "Asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez nitelikte" ifadelerini kullanmış, sorumlular hakkında yasal haklarını kullanacağını belirtmişti. İddialarının arkasında duran Büşra Bozkurt ise hakkında dava açılması halinde bankanın kamera kayıtlarını isteyeceğini belirterek, "Başkanlık makamının bulunduğu 9’uncu katta Erol Erkan’ın talimatlar yağdırdığı görüntüler kayıtlarda mevcut" demişti.

Oda TV, 'Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi' başlıklı haberinde, Erkan ve ailesiyle ile ilgili haberlerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yakın bir grup tarafından servis edildiği iddiasına yer vermişti.