01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2023 21:17 | Son Güncelleme: 14.05.2023 21:33

Bekir Ağırdır: İkinci tur ufukta gibi gözüküyor

Seçim özel programında konuşan Bekir Ağırdır, "Tablo böyle devam etmeye devam ederse söylemek gerekir ki ikinci tur ufukta gibi gözüküyor. Ya da daha doğrusu şu an için ikinci tur ihtimali daha yüksek duruyor" ifadelerini kullandı
Bekir Ağırdır: İkinci tur ufukta gibi gözüküyor

FOX TV'deki seçim özel programında konuşan Bekir Ağırdır, şu an ki tablonun böyle devam etmesi halinde seçimlerin ikinci tura kalma olasılığına değinerek, "Örüntüye göre yüzde 100 olduğunda makas biraz daha kapanacak ancak kaç puan fark olur bilemiyoruz. Ancak tablo böyle devam etmeye devam ederse söylemek gerekir ki ikinci tur ufukta gibi gözüküyor. Ya da daha doğrusu şu an için ikinci tur ihtimali daha yüksek duruyor" ifadelerini kullandı.

Bekir Ağırdır'ın konuşmasının tam metni şöyle;

"Bayburt ve Bilecik gibi oy sayımının bitmesine çok yakın olan ilde, birisi endüstrinin göbeği birisi anadolu ama her ikisinde de mesela Tayyip Erdoğan fark atmış. Dolayısıyla ilginç oy kaymaları var ya da partilerin yerel başarıları. İstanbul'da ise neredeyse başbaşa bir söz konusu. Sona doğru yaklaştıkça fark açılacaktır. İlçe ilçe bakmak gerek tabii ancak yine de kafa kafaya bir yarış. Daha öncesinde Binalı Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nu da bu şekilde gözlemlemiştik. Sayıların içinde örüntü var mı diye baktığımda aşağı yukarı her 3 puanlık katılım artışında yüzde 0.30 gibi Tayyip Bey'in oyunda azalma Kemal Bey'in oyunda artma gözleniyor. Örüntüye göre yüzde 100 olduğunda makas biraz daha kapanacak ancak kaç puan fark olur bilemiyoruz. Ancak tablo böyle devam etmeye devam ederse söylemek gerekir ki ikinci tur ufukta gibi gözüküyor. Ya da daha doğrusu şu an için ikinci tur ihtimali daha yüksek duruyor."