19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 04.11.2022 04:30 | Son Güncelleme: 23.01.2023 17:54

Bir dokunuş yeter!

BigChefs kurucusu Gamze Cizreli MEMEDER ile ortak bir proje başlattı. Projenin adı “Bir dokunuş yeter!” Bu kez bir girişimcilik projesi değil. Kadın sağlığına odaklanan bir proje
Bir dokunuş yeter!

BigChefs kurucusu Gamze Cizreli kadınların hayatında fark yaratan sosyal sorumluluk projelerini de destekleyen bir iş insanı. Kadın girişimcilere ilham olan, kadın girişimcilere rol model olan biri. Bu kez kurucusu olduğu BigChefs markasıyla MEMEDER ile ortak bir proje başlattı. Projenin adı “Bir dokunuş yeter!” Bu kez bir girişimcilik projesi değil. Kadın sağlığına odaklanan bir proje. Maalesef Türkiye’de her 8 kadından biri meme kanseri oluyor. Çok sayıda kadın erken tanı sayesinde meme kanserini hasarsız atlatırken, birçok kadın da bilgi eksikliği ve imkansızlıklar nedeniyle meme kanseri tanı ve tedavisinde zorluklarla karşılaşıyor. MEMEDER ile iş birliği yapan BigChefs öncelikle kadın çalışanlarına meme sağlığı eğitimi vermeye başladı. Bunun yanında da “Toprağın Kadınlarından Sofralara” inisiyatifinde yer alan kırsalda yaşayan kadın üreticileri başta olmak üzere, pek çok kadına da elle muayene eğitimi vermeye karar verdi.
15 Kasım’dan itibaren Soma Kadın Atölyesi ile başlayacak bu eğitimler, farklı bölgelerde devam ediyor olacak. Bu eğitimlere destek, BigChefs şubelerinde bu proje için üretilen Pink Touch içeceğinin gelirinin tamamı ve bu projeye omuz veren iki kadın girişimcinin markaları Juico’nun sağlıklı içeceği Chia Kırmızı’nın geliri ile sağlanacak. BigChefs bu eğitimlerle yüzlerce kadının dokunarak ilk muayenesini kendi yapabiliyor olmasını hedefliyor. Türkiye’de 19 şehirde 74 şubesi ve yurt dışında 7 ülkede 9 şubesi ile hizmet veren BigChefs yalnızca ekim ayı meme kanseri farkındalık ayında değil, tüm yıla yayılan bilinçlenme kampanyalarıyla meme kanserinin erken tanısını sağlamak için çalışacak.