11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.03.2022 23:29 | Son Güncelleme: 24.03.2022 01:02

Bodrum Belediyesi’ne imar usulsüzlüğü incelemesi

Bodrum Belediyesi’ne imar usulsüzlüğü incelemesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde imar usulsüzlükleri iddiasıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince akşam saatlerinde Bodrum Belediyesi’nde inceleme başlattı.

Belediyede görevinden uzaklaştırılan bir çalışanın iddiaları sonrası savcılığın talimatı üzerine, Bodrum Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’ndeki bilgisayar kayıtlarına ve resmi evraka polis ekiplerince el konuldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ise binaya gelerek incelemeyi yakından takip ettiği öğrenildi.

Görev yeri değiştirilen memurun iddiaları

Polis ekiplerince yapılan inceleme, 11 gün önce Başkan Ahmet Aras tarafından görev yeri değiştirilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü memuru O.K.’nın iddiaları üzerine başlatıldı. O.K.’nın Bodrum Belediyesi’ndeki imar usulsüzlüklerine ilişkin ihbarında yer alan iddialar bazı basın organlarında da yer aldı. İşte o iddialar:

- Türkbükü 231 ada 6 parsel için; A şahsına imar durumu verilmezken, B şahsına parsel ulaşan yolların kamu eline geçmemesine rağmen verilmesi,

- Gündoğan 387 ada 14 parselin kotlarının 2 metre yükseltilerek onaylanması,

- Dereköy 203 ada 1 parsel tarım arazisine kat irtifakı kurulmaması gerektiği halde kat irtifakının personele baskı yapılarak kurdurulması,

- Akyarlar 262 ada 1 parselde bina çekme mesafelerine uyulmaması; ÇED kararı olmaması, hatta Mimarlar Odası'nın şikayetine rağmen ruhsat verilmesi,

- İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan mimarlara baskı yapılarak büyük projelerin hızlıca ilerletilmesi,

- Gündoğan 549 ada, 57 parselde tadilat projesine yanlış imar verilmesi.

Belediyeden açıklama

Başlatılan operasyonla ilgili Bodrum Belediyesi resmi internet sitesinden de açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevliyken görev yeri değiştirilen bir personelin iddiaları doğrultusunda idaremizce inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna yansıyan hususlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca talep edilen belgeler Emniyet Müdürlüğü personeline teslim edilmektedir. Konuya ilişkin gözaltına alınan bir personel ya da yönetici bulunmamaktadır. Bodrum Belediyesi, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla yönetilmekte olup yapılan bütün iş ve işlemler mevzuat ve hukuka uygun olup her türlü denetime açıktır.”  

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da gece geç saatlerde Instagram hesabından yaptığı açıklamada incelemeye ilişkin şunları söyledi:

"Değerli Bodrumlular ve kalplerinde Bodrum sevgisi olanlar. Bodrum Belediyesi'nde 11 yıl önce yaşandığında çok üzüldüğüm polis incelemesi, o günden 11 yıl sonra bugün bir defa daha yaşandı. 52 yıllık hayat defterimin tek bir sayfasında dahi tek bir leke olmamasının gönül rahatlığı içinde, herhangi bir olumsuzluk olmadığına inanarak, başlatılan bu incelemeye eşlik ediyorum ve mesai arkadaşlarımızın arasında yanlış yola sapmış olanların olmamasını diliyorum. Olduğunun tespiti halinde ise hukuk gerekeni yapacaktır ve geride 145 yıllık bir belediyede yaşanılan bu günün üzüntüsü kalacaktır. Dolayısıyla tespit edilen bir usulsüzlük olsun veya olmasın, öncelikle bizim yaşadığımız ve istemeden sizlere de yaşattığımız bu üzüntü nedeniyle özür dilerim."