26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.08.2022 14:02 | Son Güncelleme: 01.08.2022 21:22

Bodrum'da Manş buluşması: Aysu Türkoğlu, Fazıl Say konserine gidiyor

Manş'ı geçen en genç Türk olmayı başaran Aysu Türkoğlu'nun bir hayali daha gerçek oluyor. Bugün 16.00'da Bodrum’a inen Aysu, bu akşam hayranı olduğu ve eserleriyle antrenman yaptığı Fazıl Say ile buluşuyor. Gözler merhum Şevket Sabancı anısına düzenlenen piyano resitalinde…
Bodrum'da Manş buluşması: Aysu Türkoğlu, Fazıl Say konserine gidiyor

Aysu Türkoğlu'nun Manş Denizi'ni geçen en genç Türk olmayı hayali gerçek oldu. Tüm Türkiye, Oksijen'de canlı yayınlanan tarihi deneme sırasında adeta 16.5 saat boyunca Aysu ile birlikte kulaç attı. Genç yüzücüye gazeteoksijen.com'un başlattığı #HaydiAysu hastag'i altında destek mesajları yağdı. Ancak yüzlerce mesaj arasında biri vardı ki, o Aysu için ayrı bir anlam taşıyordu: Fazıl Say! Devrim Devecioğlu'nun 15 Temmuz tarihli Oksijen'deki Aysu söyleşisinden genç yüzücünün kendi hayranı olduğunu öğrenen sanatçı geçiş anını da gazeteoksijen.com’dan haber alıp gün boyu mesajlarıyla Aysu’ya destek verdi.

Aysu geçiş sırasında eserlerini dinlediği Say'dan destek aldığı gibi karaya çıktığında da hoş bir sürprizle karşılaştı. 52 yaşındaki piyanist ve besteci Instagram'dan yaptığı paylaşımla tarihi başarıya imza atan Aysu'ya Truva sonatını hediye edeceğini duyurdu. Üstelik 4 yıldır azimle ve sabırla çalışan Aysu için tek güzel haber de bu değil.

Bugün 16.00'da İngiltere'den Türkiye'ye gelen Aysu Türkoğlu, ailesiyle birlikte merhum Şevket Sabancı anısına düzenlenen Fazıl Say piyano resitaline davetli.

Manş hayalını gerçekleştiren genç yüzücü, şimdi de hayranı olduğu Fazıl Say ile bir araya geliyor. Gözler Turgutreis Şevket Sabancı Parkı'nda merhum Şevket Sabancı anısına düzenlenen ve saat 21.00'de başlayacak resitale çevrildi. Bir yanda hayallerine Türkiye'yi ortak eden, başarısı ile ülkesini gururlandıran Aysu, diğer yanda hayranı olduğu Türk ve dünya müziğinin önde gelen isimlerinden Fazıl Say...

Bodrum'a dönen Aysu Türkoğlu'nun ilk sözleri - Video