04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2024 16:57 | Son Güncelleme: 23.04.2024 18:00

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder okula alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi'nden akademisyenler seçimle göreve gelen ilk rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in bugün okula alınmadığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Naci İnci ise bir yanlış anlaşılma olduğunu, kısıtlama söz konusu olmadığını açıkladı
Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder okula alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi'nde seçimle göreve gelen ilk rektör olan ve 1992-2000 rektörlük yapan Prof. Dr. Üstün Ergüder, okula alınmadı. Üniversite akademisyenlerinin ifade ettiğine göre Ergüder bugün kampüse alınmadı.  

50 yılını Boğaziçi Üniversitesi’nde geçiren Ergüder’in okula giremediğini Prof. Dr. Mine Eder duyurdu. Eder sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce 1992-2000 yılları arasında yaptığı rektörlük de dahil 50 yılını Boğaziçi Üniversitesine vermiş Üstün Ergüder hocamızın kampüse alınmadığını öğrendim. Yazıklar olsun!#KabulEtmiyoruz#Vazgeçmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu ayın başında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Cem Say da olay üzerine yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Üstün Hoca'nın rektörlüğü sırasında genç ve muhalif bir öğretim üyesiydim. İki seçimde de ona oy vermedim. Eposta forumunda birçok uygulamasına karşı çıktım. Başıma hiçbir şey gelmedi, akademik yükselmemi, yurtdışı görevlendirmelerimi engellemeyi aklından bile geçirmedi.

Karşılıklı saygıyla görev yaptık; Boğaziçi böyleydi. Şimdi o eposta forumu karşı görüşler var diye kapatıldı; yükseltilmelerde biat kriteri söz konusu; yurtdışından davet edildiğim, bölüm ve fakülte onaylı araştırma görevlendirilmem reddedildi. Üstün Hoca da kapıdan alınmadı.

Rektör Naci İnci: Girişinin kısıtlanması söz konusu değil

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ise konuyla ilgili X hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski Rektörümüz ve değerli meslektaşım Üstün Ergüder’in üniversitemiz kampüsüne girişinin kısıtlanması söz konusu değildir. Bu sabah bir yanlış anlama nedeniyle kampüs girişinde yaşanan talihsiz olayın ardından kendisi ile görüşerek durumu açıkladım. Kendisi de anlayışla karşıladı. Basit bir yanlış anlamadan farklı anlamlar çıkarılması doğru değildir" ifadelerini kullandı.