18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2024 20:36 | Son Güncelleme: 21.07.2024 20:48

Çarşamba günü yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin haritasını güncelledi. Buna göre Çarşamba İstanbul dahil olmak üzere Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışın bu bölgelerde Cumartesi günü de etkili olacağı tahmin ediliyor
Çarşamba günü yağışlı hava geliyor

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları ile adeta kavrulduk. Önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde sıcak hava yerini sağanağa bırakacak. Meteoroloji'nin yayımladığı hava durumu tahmin haritasına göre Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Bugün ise Doğu Karadeniz'de yağışlar etkili oluyor.

Cumartesi tekrar yağış geliyor 

Yapılan uzun vadeli hava durumu tahmin haritasına göre Salı günü sağanak yağışın etkili olması beklenen illerde Cumartesi günü tekrar yağış görülecek.

Sıcaklıklarda düşüş yok 

Megakent İstanbul'da Salı günü etkili olması beklenen sağanakla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş beklenmiyor. Bugün ve yarın 35 derece olarak tahmin edilen sıcaklığın Salı günü de yine 34-35 derece seviyelerinde olması bekleniyor.

Karadeniz için yağış uyarısı 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Düzce'nin, Zonguldak'ın, Bartın'ın ve Rize'nin iç kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi, Bursa'nın ve Ağrı'nın doğusu, Bitlis'in kuzeydoğusu ve Van'ın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.