12 Nisan 2026, Pazar
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 12.04.2026 15:31 | Son Güncelleme: 12.04.2026 15:52

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'a tutuklama talebi

İZBETON soruşturmasında CHP Ankara İl Başkanı Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'a tutuklama talebi
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ üzerinden yürütüldüğü öne sürülen usulsüzlüklere ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da bulunduğu kişiler savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ üzerinden Gaziemir ilçesindeki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı projelerinde S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi üzerinden menfaat temin edildiği iddiasıyla zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali suçlarından işlem yapıldı.

Kooperatifin yeni yönetim kurulunun şikayet dilekçesi, mağdur beyanları ve bilirkişi raporları doğrultusunda, suç tarihlerinde İZBETON AŞ yetkilisi, kooperatif yönetim ve denetim kurullarına üye 10 kişi hakkında 9 Nisan 2026’da gözaltı kararı verildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 10 kişiden 9’u gözaltına alındı.1 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

Aralarında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da bulunduğu gözaltılar, İzmir İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından bugün saah saatlerinde adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında bulunduğu kişileri, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Kaynak: ANKA