29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.02.2024 21:37 | Son Güncelleme: 02.02.2024 00:34

CHP Can Atalay için AYM'ye başvuracak: Vekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde

CHP, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacak
CHP Can Atalay için AYM'ye başvuracak: Vekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde

CHP, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurma kararı aldı. CHP’nin başvurusunu AYM'ye Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın iletecek. Günaydın, başvurudan önce AYM önünde basın açıklaması yapacak.

CHP'li Suiçmez: Karar değil üst yazı okutuldu 

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğü birleşimde Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararı değil, Yargıtay'ın üst yazısının okutulduğunu savundu. Suiçmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini değerlendirdi.

Meclis Genel Kurulunda Can Atalay hakkındaki kesinleşmiş kararın değil, Yargıtay'ın TBMM Başkanlığı'na gönderdiği kararın üst yazısının okutulduğunu belirten Suiçmez, "Bir üst yazının okutulması suretiyle milletvekilliği düşürülmeye çalışılmıştır" diye konuştu. ​​​​​​​Suiçmez, "O gün Anayasa Mahkemesi'nin kararının kabul edilemez olduğunu söyleyen Yargıtay'ın üst yazısı bize okutulmaya çalışılmıştır" ifadesini kullandı. Katip üyenin bu üst yazıyı okuduğunu savunan Suiçmez, "Bu yazı Meclis'e geldiği ilk anda Meclis Başkanı'nın yapması gereken, bu yazıyı Yargıtaya iade etmek olmalıydı. Bu yapılmadığı gibi sanki bu kesinleşen mahkeme kararıymış gibi o gün Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi için okunmaya çalışılmıştır" görüşünü paylaştı.