23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.09.2024 11:25 | Son Güncelleme: 23.09.2024 11:27

CHP yarın İstanbul’da toplanıyor: Gündem İmamoğlu’nun davası

CHP kurmayları, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davayı görüşmek üzere, yarın 13.00’te İstanbul’da toplanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla düzenlenen toplantıda, İmamoğlu ve avukatları da yer alacak
CHP yarın İstanbul’da toplanıyor: Gündem İmamoğlu’nun davası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı dava, İstinaf Mahkemesi’nde sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, siyaset yasağı kararı da aldırmıştı. 

Toplantı saat 13.00’de olacak

CHP kurmayları, istinafta bekleyen karar için yarın olağanüstü toplanacak. CHP Lideri Özel’in talimatıyla düzenlenen toplantıda CHP Genel Merkezi’nden temsilcilerin yanında İmamoğlu ve avukatları da bulunacak. Ankara’dan katılan heyette; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yer alacak. Toplantı saat 13.00’de yapılacak.

Özel, 24-26 Eylül ABD temasları dolayısıyla uçakta olacağından toplantıya katılamayacak. Toplantıda davanın seyri, gelişmeler ve istinafın kararı onaması durumunda CHP’nin tutumu konuşulacak.