01 Nisan 2025, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.03.2025 11:25 | Son Güncelleme: 29.03.2025 18:47

CHP'den Maltepe'de 'İmamoğlu'na Özgürlük' mitingi

Vatandaşlar CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla Maltepe'de İmamoğlu'na Özgürlük mitinginde buluştu. İmamoğlu'nun mesajının okunduğu mitingde Özel 2.2 milyon kişinin katılığını açıkladı
Getty Images
Getty Images
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasıyla bütün ülkede yaygınlaşarak süren Saraçhane Meydanı protestoların en büyüğünü bugün Maltepe’de gerçekleşti. Partinin çağrısıyla mitinge katılmak isteyen vatandaşlar, miting alanına sloganlarla giriş yaptı. 

Mitingdeki son konuşmayı yapan CHP lideri Özgür Özel, Maltepe'de 2.2 milyon kişinin bulunduğunu söyledi. 

Maltepe'deki miting alanının havadan görüntüsü

13.50: Kürsüye son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel geldi. Özel "Biz artık korkuyu ve yorgunluğu evde bıraktık. Sokaklardayız. Meydanlardayız" dedi. 

13.30: CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İmamoğlu'nun mesajını okudu. Çelik'in konuşmasının ardından Ekrem İmamoğlu'nun mesajı, kendi sesinden dinletildi. İmamoğlu'nun mesajı şu şekilde:

"Kalbim, ruhum sizinle. 23 Mart günü 15.5 milyon yurttaşımızın ortak iradesi ve desteğiyle başlayan sürecin sonunda resmen cumhurbaşkanı adayı oldum. Emek veren, destek sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin tüm muhalefet partileriyle tarihi bir dönem yaşayacağız. Mertlik ile namertliği yeneceğiz. Cumhuriyetimizi güçlü bir demokrasiyle taçlandıracağız. Dün olduğu gibi bugün de sizi utandırmayacağım. Hiç korkmuyorum çünkü aziz milletimiz birleşmiştir. Millet zalimin karşısında birleşmiştir. Millet vicdanda, adalette, ortak kader, ortak gelecek arayışında birleşmiştir. Gençler, kadınlar ayaktadır. İstedikleri kadar bizi hapse atsınlar. Millet, devletin sahibi olduğunu göstermiştir. Ben bu yola çıkarken 'Hak yemem, hakkımı da yedirmem' dedim. Sözümde duracağım, asla geri adım atmayacağım. Milletin verdiği görevi her şart altında yerine getireceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak mertçe, dürüstçe yarışacağım. Yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğim. Kendimi önce Allah'a sonra milletime emanet ediyorum. Millet bütün iktidarlardan büyüktür. Ramazan Bayramınız kutlu olsun."

13.15: ABB Başkanı Mansur Yavaş Maltepe mitinginde: 

"Bizler farklı düşünebiliriz ama vatan sevgisinde biriz. Bir tarafımız sol, bir tarafımız halktan yana milliyetçi, bir tarafımız demokrat, adaletten yana. Biz bu toprağın hamuruyuz ve artık bu ülkeyi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Vicdanlar sızlıyor, hukukun gözü artık bağlı değil, gözünü açmış, kimi görmek istiyorsa ona görüyor."

13.10: Ekrem İmamoğlu'nun annesi Hava İmamoğlu sahnede “Her şey çok güzel olacak. Oğlum devlete hizmet ediyor. Bütün halkını seviyor, halkı onu seviyor. Canım oğlum, çalışkan oğlum” dedi.

13. 05: Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu "Mücadeleye devam" çağrısı yaptı. 

13.00: Ekrem İmamoğlu'nun annesi, babası, oğlu ve eşi Dilek İmamoğlu sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. 

12. 45: Miting alanındaki vatandaşlar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

12. 35: CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Halk TV canlı yayınında imza çağrısı yaptı:

"Vatandaşlarımızı "İmamoğlu’na Özgürlük" kampanyasına imza vermeye davet ediyorum. Her yerde stantlar kurulacak. Yarın genel başkanımız Trabzon’da Ekrem İmamoğlu’nun köyünde başlatıyor. Tüm Türkiye’ye de yayacak. Hedef en az 30 milyon."

12.30: İstasyonlarda yoğun kalabalıklar oluştu.

12.25: Halk Tv'de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan "Korkunun cesarete direnişin umuda dönüştüğü bir gündeyiz. Buradaki insanların heyecanı inanılmaz."

12.20: Sahneye mitinge desteğe gelen belediye başkanları davet ediliyor. 

12.10: CHP,  miting alanında cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun özgür kalması için imza topluyor. 

12.00: Türk Tabipleri Birliği, "Sarayın hekimi olmayacağız" sloganlarıyla alana doğru ilerliyor.

11.50: CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan paylaşım

11.30: Alana girişler sürüyor

Mitinge katılmak isteyen yurttaşlar, miting alanına "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!" sloganlarıyla giriş yapıyor.