16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2023 11:31 | Son Güncelleme: 05.11.2023 13:13

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel adaylık sürecinde neler vaat etti?

Dün gerçekleşen CHP 38. Olağan Kurultay'da eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yarıştığı seçimden zaferle ayrılan CHP yeni Genel Başkanı Özgür Özel, parti ve Türkiye siyasetinin geleceği adına birçok vaatte bulundu. İşte Özel'in vaatleri ve gerçekleştirmesi beklenenler
CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel adaylık sürecinde neler vaat etti?

CHP'de 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi dün gerçekleşen genel başkan seçimi ile son buldu. 8. Dönem Genel Başkanlığı'na 276 oy fark ile gelen Özgür Özel adaylığını açıkladığı andan itibaren CHP'nin duruşu ve parti yapısı açısından birçok açıklama ve vaatte bulundu. İşte Özel'in gerçekleştireceğini ve değiştireceğini söylediği konular:

"Erdoğan ile didişecek değil geride bırakacak lider öneriyorum"

  • Biz Türkiye siyasetinde bir paradigma değişikliği öneriyoruz. Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikilip onunla didişecek bir lider değil, onu geride bırakacak bir lider öneriyorum. Erdoğan’ın dayattığı toplumu dikine kesen kimlik siyasetini reddeden, enine kesen bir anlayışı öneriyorum.
  • Cumhuriyetin 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız.

"İlk ziyaretimi Hatay'a yapacağım"

  • İlk ziyaretimi Hatay'a yapacağım. Hatay'ı ve deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım, söz veriyorum.

"Terleyen, koşturan, gözünüzün içine bakan bir başkan..."

  • Terleyen bir genel başkan, koşturan bir genel başkan, gözünüzün içine bakan, elinizi tutan, sizinle birlikte çalışan bir genel başkan... Genç kadrolar ile Türkiye'yi ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni ayağa kaldıracak bir genel başkan vadediyoruz.

"Kayıt dışı siyaset"

  • Kürt’e, Türk’e, Alevi’ye, Sünni’ye, sağcıya, solcuya, yoksula ve güvencesiz çalışana dokunacak bir siyaset vaat ediyorum. Bir süredir partimizin izlediği mahcup ve edilgen siyasete karşı, cesur ve kararlı bir siyaset öneriyorum. Sokaktan kaçan değil, sokağı ve meydanı örgütleyen bir CHP vadediyorum. Genel Başkanımızın bir süredir tercih ettiği kayıt dışı siyasetten vazgeçmeyi, seçilmiş kurulları, il başkanlarını, ilçe başkanlarını, Parti Meclisi’ni, MYK’yı güçlendiren, onları merkezine alan bir Cumhuriyet Halk Partisi öneriyorum

"Laiklik ilkesine sahip çıkmak boynumuzun borcudur"

  • Bundan sonra cumhuriyetin kuruluş değerlerinin en başında yer alan laiklik ilkesine sonuna kadar sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.

"Türkiye’nin iktidarına talibiz"

  • Ben bugün büyüdüğüm kente, baba ocağına geldim. Bir yola çıktık yürüyoruz. CHP’nin İzmir’deki üyeleri ‘yürü derlerse’ önce partide sonra Türkiye’de iktidar olacağız. Biz partinin genel başkanlığına değil, Türkiye’nin iktidarına talibiz. Kurultayda ne sonuç alırsak alalım o salondan 81 partinin il başkanlarıyla, bütün delegelerle el ele dışarı çıkacağız. CHP baba ocağıdır. Baba evinin tapusu Ne Özgür Özel’indir ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne Bülent Ecevit’indir. Baba evinin tapusu sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ündür. Baba evinde ayrılık olmaz. Biliyoruz ki önce parti yönetimi sonra da başımızdaki iktidar değişecek. Hepinize değişim ve zafer vaat ediyorum. Ben size değişim vaat ediyorum.