29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.03.2023 13:30 | Son Güncelleme: 09.03.2023 13:42

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'yi ziyaret edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım" dedi
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın ziyaret çağrısına yanıt verdi. Halktv.com.tr yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir" ifadelerini kullandı. 

"HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?" diyen CHP lideri, "Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek" dedi. 

Pazartesi akşamı Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından Sancar, "Kılıçdaroğlu’nun bizi ziyaret etmesini de bekliyoruz" açıklaması yaptı. Bu çağrının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener çıktığı bir canlı yayında, "Tabii HDP’ye ziyaret edebilir ama masaya getiremez" dedi.