26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.03.2023 13:06 | Son Güncelleme: 20.03.2023 14:47

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Tüm sorunların çözüm adresi TBMM

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları ile yaptığı görüşme sonrası düzenlen basın açıklamasında, "Kayyum uygulamasının olmaması gerektiği konusunda fikir birliğine vardık" dedi. Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu söyledi
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Tüm sorunların çözüm adresi TBMM

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıdarçoğlu, TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasında, Millet İttifakı'nın beyannamesini ilettiklerini söyledi. Görüşmenin içeriğine dair bilgi veren CHP lideri, "Kayyum uygulamasının olmaması gerektiği konusunda fikir birliğine vardık" diye konuştu. 

"Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı" diyen Kılıçdaroğlu, "21. yüzyıldayız. Parti kapatmak artık doğru değil. Bizim ortak mutabakat metninde de bu konuda düzenlemelerimiz var" dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

  • Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözüm yeri TBMM'dir. Tüm sorunların çözüm yeri TBMM'dir. Biz milletin sağ duyusuna güvenerek onların getirdiği parlamenterlerle sorunları çözmeye hazırız. Her sorunun çözüm adresi burasıdır. 
  • Kavga yok. Özgürce, beraber tartışacağız. Bu ülkenin saygın insanları var. Siyaset tek başına bir kurum değildir. Siyaset gücünü toplumun kanaat önderlerinden alır. Çözümsüz hiçbir sorun yoktur. 
  • 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu ülkede kavgayı bitireceğim. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun. İnsan insandır ve benim başımın üzerinde yeri vardır. Mecliste konuşma metinlerinin içinde İngilizce bir cümle varsa yanında İngilizce diye yazıyor, Fransızca'ysa Fransızca diye yazıyor. Ancak Kürtçe bir cümle geçtiği zaman yanında parantez içinde bilinmeyen bir dil yazıyor. Evet ana dilimiz Türkçe. Ama siz çifte standart yapamazsınız. Siz çifte standart yaptığınız zaman insanları birbirine düşman ediyorsunuz. Yeni bir başlangıç yapacağız.