28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 20.03.2023 13:20 | Son Güncelleme: 20.03.2023 13:30

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Kürt sorununun TBMM'de çözümünden yanayız

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldak, "Bugün Sayın Başkanı burada ağırlamamızın nedeni Kürt sorununun TBMM çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu göstermek amaçlıydı" dedi
HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Kürt sorununun TBMM'de çözümünden yanayız

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıdarçoğlu, TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Buldan  ve Sancar da görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. 

Buldan, "Bugün burada biz Türkiye'nin en temel sorunlarını konuştuk. Dolayısıyla beklentiler doğrultusunda sayın başkanın bize sunduğu bilgiler sonucunda teşekkür ediyoruz. Ancak bugün sayın başkanı burada ağırlamamızın nedeni Kürt sorununun TBMM çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu göstermek amaçlıydı" ifadelerini kullandı.

"İttifak güçlerimizle bir görüşmeyi değerlendireceğiz"

Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Sancar da, "Bu görüşmeyi Meclis'te yapmamızın nedeni çözüm adresi olarak TBMM'yi gördüğümüz vurgulamaktır. Bu görüşmenin içeriğini ve konuştuğumuz hususları kurullarımıza taşıyacağız, ittifak güçlerimizle bir görüşmeyi değerlendireceğiz, 1-2 gün içerisinde kamuoyuna daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız" dedi.