16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.05.2023 16:36 | Son Güncelleme: 08.05.2023 16:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşadığı taşlı saldırı için "Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 6 gün kala Edirne'de düzenlenen mitingde konuştu. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da bir grup tarafından taşlı saldırıya uğramasına değinen Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

  • Edirne, ülkesinin bütünlüğüne milletinin birliğine ve istiklaline göz dikenleri asla affetmez. CHP miting yapıyor. Meydanı dolduran bölücü sempatizanlar dişe diş kana kan diye slogan atıyor. Yurt dışına kaçan FETÖ'cüler CHP'nin reklam ajansı gibi çalışıyor. Bütün bunlara CHP yönetiminden, koalisyonun diğer ortaklarından tepki gelmiyor. Yabancı medyaya dönüp, bizim seçimimizden size ne diyemiyorlar.

  • Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Sizlerden 14 Mayıs'ta sandıklara iyi sahip çıkmanızı istiyorum. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz. İnşallah 14 Mayıs'ta yola devam edeceğiz. Önümüze çıkartılan nice engellere, tuzaklara rağmen yürüttük. Milli iradenin bileğini bükemeyince ekonomik tuzakları ortaya koydular. Salgından savaşa kadar küresel krizle de buluştuk. Dimdik ayakta durmayı başardık. Türkiye'nin asırlık sorunlarını nasıl biz çözüme kavuşturduysak bu sorunların üstesinden de yine biz geleceğiz. Biz yaptığımız yollarla, tünellerle, havalimanlarıyla bu özlemleri giderdik.

  • Kimine bakanlık sözü vermişler, kimine cezaevlerini boşaltma sözü vermişler. Terörist başını, Selo'yu dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan cumhurbaşkanlığına devam ettikçe, hakkı, hukuku biz size bırakmayız. Kamudan atılanları geri alma sözü vermiş Bay Bay Kemal. Kimine ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler. Senin gibilere bu tefeciler para vermez. Bize ve Cumhur İttifakı'na kimlerin saldırdığına baktığımızda tablo tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. Az önce Kırklareli'ndeydik. 20 bin kişi vardı. Şu anda Edirne'de karşımda 25 bin kişi var.  Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Teknolojik imkanların böylesine geliştiği dönemde bu numaralar bayatladı.

Kaynak: AA