03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.04.2024 18:31 | Son Güncelleme: 16.04.2024 20:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma şirketlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma şirketlerimize yönelik hayasız akınlar karşısında asla geri adım atmayacağız. Beşinci kol elemanları, yerli firmalara saldırarak iplerini ellerinde tutanlara diyet borçlarını ödemeye çalışıyor" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma şirketlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Antalya'daki teleferik faciasıyla hepimizin yürekleri dağlandı. 23 saat süren tahliye operasyonuyla 174 vatandaşımızın tamamını kurtardık. Soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklandı. Ana muhalefet partisi yöneticileri ve medya organlarının daha ilk andan itibaren hadiseyi sulandırma ve asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır. Aynı vicdansızlığın Beşiktaş'taki yangın faciasında da sergilendiğini gördük. Güya hak, hukuk ve adalet Van'a koşanlar, Beşiktaş'ta can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar. Bunun adı ikiyüzlülüktür. Hiç kimse siyasi kimliğini öne sürerek, sorumluları adaletten kaçıramaz. Hem Antalya'daki hem de Beşiktaş'taki cinayetlerin faillerinin yargıya hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini özellikle istiyorum.

"Eskiye dönüş tartışmaları yerine mevcut sistemin iyileştirilmesine mesai harcanmalı"

  • Seçimler sonrasında muhalefet partilerinin bir kısmının sergilediği sorumlu ve ağırbaşlı tavrı takdir ettiğimizi belirtmek isterim. Türkiye tüm menfi kampanyalara rağmen bir seçimi daha alnının akıyla gerçekleştirmiştir. 31 Mart seçimlerinin ilk kazananı sandıktır. Sandığın namusu ve itibarıdır. Rüşdünü, gücünü ve yetkinliğini tartışmasız şekilde tekrar ispat eden Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir. Muhalefetin de bu konuda gerekli dersleri çıkaracağımı ümit ediyorum. 14-28 Mayıs seçimleri ile parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletimiz tarafından kapatılmıştır. Siyaset kurumunun eskiye dönüş tartışmaları yerine mevcut sistemin daha iyileştirilmesine mesai harcamasının Türkiye için daha faydalı olacağına inanıyorum.

"Her türlü popülist adımdan uzak durduk, duracağız"

  • Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz. Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk, duracağız. 
  • (Enflasyonla mücadele) Bu konudaki tavrımız, palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır. Yeni dönemde Orta Vadeli Programı güçlendirecek adımlar atacağız. Ekonomi ekibimiz bununla ilgili hazırlıkları yaptı. Çok yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

"Jet yakıtı konusunda iftira atanları asla unutmayacağız"

  • Jet yakıtı konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye, bugün yola çıkan 3 bin 774 tonluk 9'uncu iyilik gemisiyle birlikte Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunu perçinlemiştir. Ateşe körükle gitmenin de Netanyahu yönetimini sürekli şımartmanın da hiç kimseye hayrı dokunmaz. Gazze'de zulüm ve soykırım durmadıkça bölgemizin yeni gerilimlere gebe olduğu açıktır.
  • Savunma şirketlerimize yönelik hayasız akınlar karşısında elbette biz teslim olmayacak, asla geri adım atmayacağız. Beşinci kol elemanları, yerli firmalara, ülkemizin yüz akı teknoloji projelerine saldırarak iplerini ellerinde tutanlara diyet borçlarını ödemeye çalışıyor. Terör örgütlerine nefes aldırmayan, güvenlik güçlerimizin eli, kolu, gözü olan, Türkiye'nin itibarını artıran şirketlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan, dinlenmeden mücadele edeceğiz.