03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.05.2023 21:23 | Son Güncelleme: 12.05.2023 09:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir. Demokrasiye aykırı tarafı yok. Fikir veya siyasi suç değil. Sokaklarda elini kolunu sallayarak mı dolaşsın? " dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik Buluşması programında gençlerin sorularını yanıtladı.  Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

  • Gayet iyiyiz, iyi gidiyor. Katılımlar muhteşemdi. Diğerlerinin katılım rakamlarını öğrendikçe heyecanımız artıyor. Meydanlar konuşuyor. Anketlere inanmam, meydanların dili neyse bizim için çok önemli.
  • Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir. Demokrasiye aykırı tarafı yok. Şu anda terör odaklı fiili işlediğinden dolayı cezaevinde. Fikir veya siyasi suç değil. Sokaklarda elini kolunu sallayarak mı dolaşsın? Bedelini ödemesi lazım. Şu anda yapılan budur, çektiği ceza bunun nedenidir. Bay bay Kemal çıkaracakmış. Erdoğan işinin başında oldukça bedelini ödemeye devam edecektir.
  • Cezaevinde iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci olduğu yalan. Bunları söyleyenlere 'İsimlerini verin' diyoruz. Fikir suçundan içeriye girmiş bir başkanım. Belediye başkanıyken bana bu cezayı verdiler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kitabındaki bir şiiri okudum diye beni içeri aldılar. Selo’nun yaptığını yapmadım ben
  • Kılıçdaroğlu, Londra’nın tefecilerinden 300 milyar dolar borç taahhüdü almış. Tefeciden borç alınır mı? Para kaynağı tefeci olursa adamı gömerler.
  • Biz IMF’le ilişkimizi bitirdik, kendi kaynaklarımızla ayaktayız. Maalesef kendini bilmez bazı kişilerin bu fiyatlar üzerindeki dalgalanmalara neden olduğu ortada. Allah nasip ederse seçimden sonra bunları yargıda terleteceğiz. Benim milletimi bu tür yollarla sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz. 

Kızılay'ın çadır satması

  • Bu konu beni de ciddi üzmüştür. Kızılay çadır satma fiilen giremez. Süratle yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Çadır dendiği zaman en ufak sıkıntısının olmaması gerekir. 6 Şubat olayında Türkiye olmayıp başka ülke olsa başlarına neler gelecekti. Şu an enkaz çalışmalarına varıncaya kadar bitirdik. Köy konutlarını teslim etmeye başladık. Kalıcı konutları yapıyoruz. Teslim törenleri başladığında vatandaşlarımızı rahatlatacağız.