29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.02.2024 04:30 | Son Güncelleme: 23.02.2024 04:34

ÇYDD Başkanı Ayşe Yüksel: Projelerimiz devam ediyor, ihtiyaç kalmayana kadar çalışacağız

Bu yıl 35’inci yaşına basan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bugüne kadar 105 bin kız öğrenciye burs verdi, 36 kız yurdu açtı. Çalışmalarını sürekli yenilenerek devam ettiriyor. ÇYDD Başkanı Ayşe Yüksel 35 yılı anlattı
Türkan Saylan ve arkadaşlarının 35 yıl önce kurdukları ÇYDD okulu bırakmak zorunda kalan pek çok genç kız için umut oldu.
Türkan Saylan ve arkadaşlarının 35 yıl önce kurdukları ÇYDD okulu bırakmak zorunda kalan pek çok genç kız için umut oldu.

Türken Saylan öncü bir kadındı. Türkiye’nin kalkınması için olmazsa olmazın kadınların toplumsal hayatın bir parçası olması gerektiğini doktorluk yaptığı dönemde gördü. Ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan binlerce genç kızın eğitimde fırsat eşitliğine sahip olması için arkadaşlarıyla 35 yıl önce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurdu. Türkan Saylan ve arkadaşları, köyleri, okulları gezdi, muhtarları ziyaret etti. Erken yaşta evlendirilen, okula gönderilmeyen, okulu bırakmak zorunda kalan genç kızlar için umut oldular. Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları ve Kardelenler projesi zaman içinde binlerce kızı kapsadı. Türkan Saylan’ın hayata vedasının ardından Prof. Dr. Ayşe Yüksel ÇYDD başkanlığına geldi. 35. yaşını kutlayan ÇYDD’yi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile konuştuk. Yüksel, “Bilimsel, çağdaş, laik eğitimden uzaklaşılıyor” diyerek, eğitimle ilgili tehditleri sıraladı. Bugüne kadar 105 bin kız öğrenciye burs veren ÇYDD’nin yeni projelerini anlattı.