27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.02.2023 04:30 | Son Güncelleme: 24.02.2023 04:30

ÇYDD depremzedeler için "bir ışık da siz yakın" diyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, depremden etkilenen bölgelerde bulunan sekiz şubesi ile birlikte depremden şiddetle etkilenen bölgedeki öğrencilerine ve ailelerine destek veriyor
ÇYDD depremzedeler için "bir ışık da siz yakın" diyor

Çok sevdiğim ve her zaman özlemle andığım Prof. Türkan Saylan tarafından kurulmuş olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, depremden etkilenen on ilin altısında bulunan sekiz şubesi ile birlikte Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya illerinde kriz merkezi kurarak depremden şiddetle etkilenen bölgedeki öğrencilerine ve ailelerine destek sağlıyor.

Bu kriz merkezlerinde oluşturmaya başladığı depo alanlarını, genel merkez ile şubelerden gelen ayni bağışları dağıtıma hazır hale getirmek için de kullanmaya başlıyorlar. ÇYDD burslu öğrencileri dışında deprem bölgesinde mağdur olan binlerce öğrencinin de barınma ve eğitim ihtiyaçlarına katkıda bulunmak adına çevre illerdeki şubelerine yönlendirme yapıyor. Öncelikli olarak barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşıladığı öğrencileri Bir Işık Da Siz Yakın ve Anadolu’da Bir Kızım Var burs projelerine alıyor. Bu projelerle depremzede çocuklara ulaşabilirsiniz.